legjobb középiskolák

2019.10.18. 13:00

A Garay gimnázium kiválóan teljesített

Szeri Árpád

Fotó: Mártonfai Dénes

Immár hagyomány, hogy egy gazdasági-társadalmi folyóirat rangsorba állítva közölje Magyarország száz legjobb középiskolájának nevét. A teljesítmény összegzésekor mérlegre kerülnek az anyanyelvi és matematika kompetencia mérések eredményei, a magyar nyelv és irodalom, a matematika, az idegen nyelvek, a közép- és emelt szintű érettségi vizsgák eredményei és a továbbtanulási mutatók.

– A Szekszárdi Garay János Gimnázium Tolna megyéből egyedüliként került az ország neves intézményei közé – mondta Heilmann Józsefné igazgató. – Az összesített rangsorban a hetvenegy-hetvenkettedik helyezést értük el. A Dél-Dunántúli Régióban mindössze a Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium előzte meg iskolánkat. Alma Materünk olyan neves gimnáziumok elé került a rangsorban, mint például a Pécsi Janus Pannonius Gimnázium, a Pécsi Nagy Lajos Gimnázium, a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium, avagy az esztergomi Ferences Gimnázium.

A százas listán egyaránt szerepelnek állami, egyházi és alapítványi fenntartású iskolák. Amennyiben csak az állami intézmények kibővített kategóriájában méretjük meg a Garay János Gimnáziumot, abban az esetben az 58-59. helyezéssel lehet számolni.

Bár a százas klubba nem került be a paksi Energetikai Szakgimnázium és Kollégium, az ESZI mégis ott van – ötödikként – az alapítványi iskolák élmezőnyében. Ezt az eredményt ugyancsak a fenntartási kategórián belüli összegzés és átlagolás adja ki.

Borítóképünkön: Ballagás a Garay János Gimnáziumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában