megyei közgyűlés

2019.10.23. 20:00

A legfőbb feladat a térségfejlesztés

A megyei közgyűlés elnöke Fehérvári Tamás szerint értelmes, jó szándékú képviselők kerültek a testületbe, és lesz pénz fejlesztésre.

Varga Szilvia

2019.10.23 Dombóvár, Dombóváron megtartották az ünnepélyes testületi ülést. Pintér Szilárd lett polgármester a városban. Fotós: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Október 23-án, Dombóváron alakult meg a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése. Az alakuló ülést az elnök megválasztásáig Mezősi Árpád korelnök vezette. A testületi tagok esküje és a megbízólevelek átvételét az elnök választásának eljárása követte. Egyetlenegy jelölés érkezett Fehérvári Tamás személyére, majd a titkos szavazás alkalmával a tizenöt közgyűlési tag leadott szavazata alapján tizenhárom szavazattal választották meg. Két szavazat érvénytelen volt.

A választás eredményiről napirend előtt Fusz György, a Területi Választási Bizottság elnöke számolt be. Hat szervezet állított listát. A szavazatok arányait tekintve a kormánypárt kapta a legnagyobb támogatottságot, így a tizenöt mandátumból tíz helyet a Fidesz-KDNP, kettőt a DK és egy-egy mandátumot a Jobbik, az MSZP és a Momentum nyert el a szavaztok alapján. Fehérvári Tamás megválasztása utána a következőket mondta: – Hatalmas élmény itthon vezetni a Tolna Megyei Közgyűlést. Köszönöm Dombóvárnak, és Tolna megye valamennyi településének azt a bizalmat, amit a Megyei Közgyűlés megválasztásánál mutattak. Büszkén jegyzem meg, hogy ez az eredmény az országban a második legnagyobb támogatottságot jelenti. Óriás feladat és egyben nagyon megtisztelő az újbóli megbízatás. Az eddig mutatott lendülettel, energiával és szakmai munkával fogunk dolgozni Tolna megye további fejlődéséért.

 

Amíg a Tolna Megyei Közgyűlés megválasztotta az új elnököt, addig Kemény Bulcsú szaxofonon és Rákosfalvi Milán harsonán mutatta meg tehetségét a színpadon, mindketten a Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói. Zongorán közreműködött Fenyvesi-Hilbert Henriett, a gyerekeket Tóth Ada Eszter és Kerekes Béla készítette fel.

Összetétel

A 15 tagú Tolna Megyei Közgyűlés többségét a Fidesz-KDNP pártszövetség 10 képviselője alkotja: dr. Égi Csaba, Fehérvári Tamás, Filóné Ferencz Ibolya, Kapitány Zsolt, dr. Kostyálné dr. Kovács Klára Ilona, Kovács János, Orbán Attila, Pintér Szilárd, Ribányi József és Széles András. A további tagok: Szabó Loránd és Takács László (DK), Barnabás István (Momentum), Bence János (Jobbik) és Mezősi Árpád (MSZP).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában