Fontos időszak ez

2019.10.25. 14:00

Az együttműködésben hisz a paksi városvezetés

Megalakult a paksi képviselő-testület. Szabó Péter polgármester köszöntőjében a közös tenni akarás fontosságát hangsúlyozta.

Hanol Erzsébet

Fotó: Molnár Gyula

Köszönetét fejezte ki Szabó Péter, Paks ismét megválasztott polgármestere minden szavazónak, amiért megtisztelték bizalmukkal a jelölteket, a választáson indulóknak, amiért megmérették magukat és azoknak is, akik munkájukkal is kivették a részüket a választásokból. Köszöntőjét a csütörtöki alakuló ülésen mondta el, amelyen ő, a képviselők és a bizottságok tagjai letették esküjüket és átvették megbízólevelüket.

– Paks az együttműködés városa – hangsúlyozta Szabó Péter. Mint mondta, a Fidesz-KDNP és a PDF képviselőit is a tenni akarás vezérli, és szeretné, hogy együtt dolgozzanak a város fejlődéséért, különösen ebben a fontos időszakban, amelyet az atomerőmű bővítése határoz meg. – Azon leszünk, hogy a paksiak profitáljanak a beruházásból – tette hozzá.

Az ülésen megválasztották az alpolgármestereket. A főállású alpolgármester Szántó Zoltán lett, a társadalmi megbízatású Leber Ferenc. Döntöttek a bizottságok összetételéről is. A jogi, ügyrendi és pénzügyi bizottság elnöke Heringes Anita lett, tagjai Horváth Zoltán, Pálmai Klára és Szabó Ferenc, a külsősök Ritter Zoltán, dr. Eigemann-Műhelyi János és Molnár József. A gazdasági bizottságot Ulbert Sándor vezeti, tagjai Spiesz József és Barnabás István, külsős Bunkóczi Roland és Hetzmann Albert. A városépítő bizottság elnökének Pálmai Klárát választották, a tagok Spiesz József, Ulbert Sándor és Kudor Katalin, a külsősök Kovács István, Koleszár Norbert és Nagy Balázs. A humánpolitikai bizottság elnöke Ulbert Sándor lett, a tagjai Horváth Zoltán, Mezősi Árpád és Szabó Ferenc, a külsősök Antóni Józsefné, Vábró József és Kiss Mária. A dunakömlődi településrészi önkormányzatot Spiesz József, Pálmai Klára és Szabó Ferenc alkotja, a külső városrészek települési önkormányzatot pedig Spiesz József, Pálmai Klára, Horváth Zoltán, Mezősi Árpád és Barnabás István.

A képviselő-testület után a roma és a német nemzetiségi önkormányzat is megtartotta az alakuló ülését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában