jubileum

2019.10.07. 11:30

Elismeréseket is átadtak a honismereti találkozón

Huszadik megyei találkozóját tartotta a Tolna Megyei Egyed Antal Honismereti Egyesület szombaton Bonyhádon, ahol mintegy ötvenen gyűltek össze, hogy megünnepeljék a szervezet alapításának jubileumát.

Brunner Mónika

Fotó: Mártonfai Dénes

Az egész napos program délelőtt, Bonyhádi Petőfi Sándor Gimnázium diákjainak ünnepi műsorával kezdődött, majd Dr. Gesztesi Enikő elnök, Zsámboki Árpád, a Honismereti Szövetség alelnöke és Szabó Tibor, Bonyhád alpolgármestere mondott köszöntőt, azután pedig átadták a Honismereti Szövetség idei kitüntetéseit.

Még nyáron, Nyíregyházán Honismereti emlékérmet kapott dr. Gesztesi Enikő elnök. Tavaszi döntés alapján emléklapot kapott Baka Zsuzsanna volt földrajz-biológia szakos tanár, Csuhaj Tünde tojáshímző nyugdíjas, Móser Zoltán fotóművész, Naszladi Judit karnagy, Orbán György előadóművész. Közösségi díjjal jutalmazták a Szekszárdi Garay János Gimnázium közösségét honismeretet támogató tevékenységükért.

A megyei egyesület egyéni Egyed Antal-díjban részesítette Horváth Endrénét, az egyesület egykori titkárát, valamint közösségi díjat adományozott a sárszentlőrinci Zsivora György Evangélikus Népfőiskolai Alapítványnak. A bonyhádi témájú előadások meghallgatása és a Kép-Tár-Ház megtekintése után az egyesület köszönetet mondott Aradi Andrásnak, a Tolna-Baranyai Evangélikus Egyházmegye esperesének a kitűnő vendéglátásért.

Az ünnepségen, a közös ebéd után megtekintették a város közgyűjteményeit, helytörténeti nevezetességeit, és megkoszorúzták az Egyed Antal emléktáblát.

– A jövőt tekintve új előadássorozatokat hirdetünk, elkezdjük szervezni a felnőtt és az ifjúsági akadémiát, a bukovinai székelyekkel közös rendezvényünket, és a Pécsi Tudományegyetem szekszárdi karával fűzzük még szorosabbra az együttműködésünket – mondta lapunknak dr. Gesztesi Enikő elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában