elismerés

2019.10.03. 14:00

Tenni akart a biztonságért a kitüntetett polgárőr

Még fiatalként csatlakozott a Magyarkeszi Polgárőr Egyesülethez Mayer Attila, és meglepetés volt számára, amikor a XIX. Tolna Megyei Polgárőr Találkozón megkapta a „Közlekedésbiztonság terén nyújtott kiváló munkájáért” kitüntető címet.

Brunner Mónika

2019.08.30 Szekszárd, Megyei polgárőr találkozó. Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Mayer Attila polgárőrnek a kitüntetést dr. Bíró Attila rendőralezredes, közrendvédelmi osztályvezető adta át az augusztus utolsó szombatján tartott eseményen.

– Tizenhat éve léptem be a Magyarkeszi Polgárőr Egyesülethez, hónapokkal azelőtt, hogy betöltöttem a tizennyolcat. Érdekelt a kihívás, hogyan lehet tenni az emberekért, a lakosságért, szerettem volna megismerni az élet ezen területét – mondta a kezdetekről Mayer Attila polgárőr, aki az egyesületben titkári kötelezettségeket is ellát. A papírmunkák mellett feladatai közé tartozik az éjszakai járőrözés, a közterületek ellenőrzése, de a lakosok kérték már a segítségét eltűnt személyek ügyében is.

Mayer Attila polgárőrnek (balra) a kitüntetést dr. Bíró Attila rendőralezredes adta át Fotó: Makovics Kornél

Kollégáival a környező településeken is szolgálatot látnak el, például falunapokon, rendezvényeken vigyáznak a lakosok testi épségére, értékeikre, és ha szükséges, a közúti közlekedés irányításban is segítenek a rendőröknek.

Mayer Attila havonta három-négy polgárőri szolgálatot tud ellátni, mert a Mentőszolgálatnál dolgozik, immár tizenkét éve. Mentőtechnikus, mentő-szakápoló végzettséggel rendelkezik, foglalkozása mentőgépkocsi-vezető, és ahogy fogalmazott, minden esetben a kollégái, a családja segítik át a nehéz pillanatokon, hiszen számtalan tragédiával találkozik a munkája során.

Menyasszony, családalapítás

Mayer Attila céljai között szerepel, hogy a mentőzést és a polgárőrséget tovább folytassa, és minél többet tegyen a lakóközösségért. Menyasszonya van, házasság és családalapítás előtt áll, és mivel leendő felesége szintén polgárőrként dolgozik, így nem éri meglepetés, hogy polgárőrnek lenni munka mellett mennyi elfoglaltsággal jár. Készülve a családalapításra, Mayer Attila a szabadidejében a lakásukat újítja fel, de amikor az ideje engedi, olvas, kirándul, és néha biciklizik is.

– Hála istennek, sok pozitívum is történik a munkámban, amelyben az a legjobb, amikor valakin tudok segíteni, később pedig találkozom vele, és látom, hogy jól van. A polgárőrséget pedig azért is szeretem, mert az ottlévőkért az életmentés területén is tudok tenni – mondta Mayer Attila.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában