Tamási testületi ülés

2019.11.29. 19:10

Napirenden kívüli ügyekről is döntöttek

Brunner Mónika

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Rendes ülését tartotta az önkormányzat képviselő-testülete szerdán Tamásiban, a Városháza dísztermében. Mint arról lapunkat tájékoztatták, olyan ügyeket is tárgyaltak, amelyek nem szerepeltek a napirendi javaslatok között. Az egyik az önkormányzati hivatal szervezeti átalakításáról szólt, melyre a hatékonyabb városüzemeltetés miatt volt szükség.

Arról is döntöttek, hogy január elsejétől belépnek a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségébe, az érdekvédelem és a nagyobb információ-áramlás miatt. A napirendi pontok közül a legfontosabb a már meglévő városi óvoda-bölcsőde épületének bővítéséről szóló beszámoló volt a polgármester részéről. Mint arról mi is beszámoltunk, a beruházásra közel háromszázötven millió forint támogatást kaptak, így az intézmény ötszáztizenhét négyzetméterrel bővül, két új csoportszobával, kiszolgáló helyiségekkel, vizesblokkal.

– Mivel a környező településeken nincsen bölcsődei ellátás, sok szülő választja a tamási intézményt, ahol a gyermekek felvételéről szociális alapon döntenek. Évek óta túljelentkezés van, sokan nem jutnak be az intézménybe, a bővítéssel azonban meg tudjuk duplázni a bölcsődei férőhelyek számát. Már a nyári időszakban elkezdődhet a kivitelezés, a beruházás új munkahelyeket is teremt majd – mondta Porga Ferenc polgármester.

A képviselőtársai megszavazták a támogatási szerződés aláírását. Az ülésen szó esett még – többek közt – a tanyagondnoki szolgáltatásról, a helyi média működéséről, a környezetvédelmi állapotjelentés értékeléséről, és egy ingatlan tulajdonosával kötött szerződés megszüntetéséről is. Ezután közmeghallgatás vette kezdetét, amelyen, mint arról tájékoztattak, a korábbi évekhez képest nagy volt az érdeklődés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában