tűzifa

2019.11.22. 12:30

November végéig még igényelhető tűzifa

Brunner Mónika

Fotó: Makovics Kornél (archív)

Az kisszékelyi önkormányzat tájékoztatót adott ki a szociális tűzifa támogatás igényléséről, és annak részleteiről a Kicsi Falunk elnevezésű helyi lapban. Mint írják, a szociális tűzifa szabályozásról szóló helyi rendelet szerint a tűzifa támogatás ugyanazon lakott ingatlanra csak egy jogosultnak állapítható meg, függetlenül a lakásban élő személyek és háztartások számától. Nem jogosult a tűzifa támogatásra az, aki az elmúlt két évben engedéllyel fakitermelést végzett. Szintén nem jogosult a támogatásra az az ingatlan, amely tűzifával egyáltalán nem fűthető.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a szociális tűzifa támogatás kérelméhez szükséges nyomtatvány az önkormányzati hivatalban és annak honlapján érhető el. Csatolni kell az igénylő és a családtagok jövedelemigazolását, a gyermekek után járó családi pótlék igazolást, egyéb bevétel igazolását, nyugdíjigazolást. A jövedelemmel nem rendelkező nagykorú személyeknek írásbeli nyilatkozatot kell tenniük.

A tűzifaigénylés elbírálásánál előnyt élvez az idős korúak járadékára jogosult, az aktív korúak járadékára jogosult és a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket nevelő család.

Az igénylőknek a családban az egy főre eső jövedelem nem haladhatja meg, egyedül élő személy esetében a 85.500 forintot, családban élők esetében az 57 ezer forint/fő jövedelemhatárt.

A kérelem november 27-ig adható be az önkormányzati hivatalba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában