adományozás

2019.12.17. 15:30

A gyönki gimi diákjai gyűjtöttek

Brunner Mónika

2019.12.16 Szekszárd, Gyönki fiatalok adományt gyűjtöttek a Szekszárdi kórház számára. fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

A gyönki Tolnai Lajos Gimnázium diákjai hétfőn a Tolna Megyei Balassa János Kórházban adták át a rászoruló betegek számára gyűjtött adományaikat, elsősorban az ápolást és a személyes higiénét segítő tisztálkodási szereket és eszközöket, illetve ruhaneműket. Minderről a megyei kórház tájékoztatta lapunkat.

A fiatalok és az őket segítő pedagógusok délután érkeztek az intézménybe, ahol a „C” épület előtt álló Mindenki karácsonyfája alatt Pappné Kozma Krisztina ápolási igazgató-helyettes szociális munkásokkal fogadta őket. Miután átvették az ajándékokat, a kórház dolgozói a műtőblokkba kalauzolták a vendégeket, ahol a radiológiai osztály berendezéseivel ismerkedhettek meg, meséltek nekik a kórház életéről, az intézmény működését biztosító, különböző egészségügyi- és háttérszakmákról, szakterületekről.

Mint arról lapunkat tájékoztatták, a diákok már több év óta gyűjtenek az iskolában a megyei kórház számára. A kezdetet egy öt évvel ezelőtti, az iskola egyik akkori diákját érintő betegség, a diáktárs kórházi kezelése jelentette. – Négy évvel ezelőtt új osztályom egy tagjának sorozatos rosszullétei miatt többször mentővel érkeztem a Balassa János Kórházba. A gyermekosztályon szeretettel gondozták – tudhattuk meg Domokosné Zsiga Mónika pedagógustól. Az ennek kapcsán kialakult tradíciót azóta évfolyamról évfolyamra hagyományozzák társaikra a gyönki diákok.

Az információban gazdag, jó hangulatú délután különleges élményt jelentett a diákoknak, a lelkes és gondoskodó a fiatalokkal a jó kapcsolatot pedig – az elmúlt évben bevált módon – az iskolába kihelyezett pályaorientációs napon ápolják tovább a kórháziak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában