2019.12.07. 16:00
Felosztották a munkát, majd együtt lakomáztak
Siménfalváról is érkeztek vendégek a kilencedik Erzsébet-napi hagyományőrző disznótorra Kölesdre. A sportcsarnokban este hétkor kétszázötven teríték várta a vendégeket.
Forrás: Beküldött kép
Az eseményt egy szűk körű, majd egy kibővített megbeszélés előzte meg a disznótor főszervezője, dr. Kiszler Gyula vezetésével – írja a közéleti.hu.
A disznóvágáson nyolcadik alkalommal vettek részt a siménfalvi testvérkapcsolat képviselői, akiket természetesen a barátságot ápoló családok fogadtak. A nagy nap reggelén a művelődési ház udvarán gyülekeztek a munkálatok főszereplői. Szabó János és csapatának feladata a disznók levágása, és bontása, és hurka-kolbász töltése volt. A Gazdag István vezette gárda a vacsora előkészítését vállalta, Bonyai Józsefék a vizet forralták, és fogadták a hentestől érkező belsőségeket, majd a hurka kifőzésére ügyeltek.
A Kovács Béláné vezette asszonyokból álló csoport pedig a hagyma, a zöldségfélék és a töltött káposzta előkészítésével foglalatoskodott. Közben két pavilonban illatozott a citromos tea és forralt bor, az udvaron pedig pálinkát, lángost és pogácsát kínáltak a nézelődőknek.
Tíz óra után a résztvevők már terített asztal mellett fogyasztották a frissen sült pecsenyét, utána kezdődött a hurka- és kolbásztöltés, amely étkek a vacsora főszereplői voltak. A sportcsarnokban este hét órakor kétszázötven teríték várta a vendégeket. Az Önkormányzati Kft. munkatársai tálalták az elmaradhatatlan orjalevest és főtt húst, a töltelékes káposztát, a sült kolbászt és hurkát, végül a mákos és túrós rétest. A vacsora után zenés táncmulatság vette kezdetét, a talpalávalót a Tibsa Band szolgáltatta.