sajtótájékoztató

2019.12.05. 17:30

Külterületen élő idősekről sem feledkeznek meg

A polgármesterek és közbiztonsági referensek komplex védelmi igazgatási felkészítése a rendkívüli téli időjárási eseményekre címmel tartott sajtótájékoztatót a Tolna Megyei Kormányhivatal ma délelőtt.

Foray Nándor

2019.12.05 Szekszárd, Dr. Lehöcz Regina a Tolnamegyei Kormányhivatal főigazgatója és a Tolna Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság igazgatója Dr. Balázs Gábor ezredes sajtótájékoztatót tartottak. Fotók: Makovics Kornél

Fotó: Fotó: Makovics Kornél

Dr. Balázs Gábor tűzoltó ezredes, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a téli felkészülés helyzetéről, dr. Lehőcz Regina, a Tolna Megyei Kormányhivatal főigazgatója a polgármesterek felkészítéséről beszélt a Babits Mihály Kulturális Központ Palánk termében.

Dr. Balázs Gábor leszögezte, hogy különbséget kell tenni téli időjárás és rendkívüli helyzet között. A rendkívüli helyzetek egészen másfajta terhet rónak a lakosságra, a gazdasági élet szereplőire és a káresetek felszámolásában részt vevő szervezetek számára egyaránt.

Az igazgató elmondta, hogy a téli felkészülésben a védelmi igazgatás összes szereplője részt vesz, melynek helyzetéről a Megyei Védelmi Bizottság soros ülésén, novemberben beszámoltak. Ezekből kiderült, hogy minden szervezet végrehajtotta felkészülési feladatait, szükség esetén mind a személyi állomány, mind a technikai eszközök rendelkezésre állnak. Az igazgató szavaiból kiderült, hogy szükség esetén megyénkben 371, úgynevezett melegedő helyiség áll rendelkezésre, melyeket az illetékes hatóságok ellenőriztek. A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a hivatásos és önkormányzati tűzoltó-parancsokságok, valamint önkéntes tűzoltó egyesületek részéről kétszázkilencen azonnal, a területi, járási, települési mentőszervezetek részéről négyszázan néhány órán belül rendelkezésre állnak. Munkájukat 265 jármű segíti.

A védelmi igazgatás a külterületeken, peremtelepüléseken elsősorban egyedül élő, idős, valamint ellátásra szoruló állampolgárokról sem feledkezik meg, de a szülés előtt álló kismamákról is rendelkezik információval annak érdekében, hogy szükség esetén az ellátásuk biztosított legyen.

Dr. Lehőcz Regina a polgármesterek ötévente történő, jogszabály által előírt felkészítéséről számolt be, melynek célja, hogy a települések első emberei is megfelelően, gyorsan, hathatósan tudjanak reagálni a rendkívüli helyzetekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában