hiba

2019.12.12. 18:10

Nem volt fűtés, meleg víz közel kétszáz lakásban

Mauthner Ilona

Fotó: Shutterstock

Szerdán délutántól csütörtök reggelig hidegek voltak a radiátorok és melegvíz sem volt, a szekszárdi városközpont emeletes házaiban. A diszpécserszolgálatot folyamatosan hívták az érintett lakók, a Széchenyi utcából és a környékbeli emeletes épületekből. Bár nem volt annyira hideg a szabadban sem, azért az idősebbek, kisgyermekek, akik nem nagyon mozogtak egy idő után fáztak.

A hiba okát egyből kereste a szolgáltató, a Szekszárdi Távhőszolgáltató Nonprofit Kft. Csukle Tibor, a cég vezetője kérdésünkre elmondta, beégett egy villanykapcsoló a Széchenyi utcai hőközpontban, vagyis egy elektromos zárlat okozta a problémát. Régi eszközökről van szó, sajnos előfordulhat bármelyiknek a meghibásodása. És bár az informatikai rendszerükön keresztül is folyamatosan figyelik a hőközpontok működését, nem vették egyből észre a hibát. Ahogy kiderült hol történt a baj, azonnal intézkedtek.

Csütörtökön reggel sikerült a zárlatot elhárítani és újra indult a fűtés és a melegvíz szolgáltatás. A probléma közel kétszáz lakást érintett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában