összetartozás

2019.12.06. 09:30

Szépkorúakat vendégeltek meg

Wessely Gábor

2019.12.05 Kéty, Kétyen Mikulás ünnepséget tartottak a helyi idős lakosoknak. Gödrei Zoltán Kéty polgármestere felköszöntötte a legidősebb Kétyi lakost. Fotók: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Évek óta visszatérő esemény a falu koros polgárainak köszöntése, megvendégelése Kétyen. Korábban az idősek világnapjához közeli dátumot szemelt ki a Gödrei Zoltán vezette képviselőtestület erre a célra, de az idén, a választások és más közéleti események miatt csúsztatták a programot, s egyfajta évzáró rendezvénnyé vált. A polgármester fontosnak tartja, hogy a pályázati forrásból elnyert támogatásokból amennyit csak lehet, közösségi célokra fordítsanak. A tavaszi kolbásztöltő fesztivál és az őszi szüreti nap is arra szolgál – a szórakozáson és hagyományápoláson túl –, hogy erősítse a faluban élők összetartozás-érzését.

Az idei szépkorúak napját december 5-én tartották a művelődési otthonban. A helyszínen mintegy nyolcvanan kaptak ebédet, s néhány fekvőbetegnek – szám szerint 35-nek ‒ kiszállították azt. Műsort a Kétyi Nyugdíjas Kör tagjai adtak, és fellépett az ismert, Lengyelben élő székely mesemondó, Fazekas Lázár is. A jó hangulatú rendezvény zenés-táncos esttel zárult, a Biznisz Band közreműködésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában