Láncfűrésszel „farag”

2020.01.12. 13:00

Állatfigurás gerendaház készítését tervezi

Wessely Gábor

 

Útszéli fa, rajta egy sas. Egy félkész sas. Ugyanis a fából faragja ki a madarat Horváth István. A modern fafaragók korszerű eszközét használja: a láncfűrészt. Az apróbb részleteket persze majd vésővel munkálja ki. Eltart még legalább egy hétig, mire végleges formát ölt a mű. S aztán jön a felületkezelés, hogy időjárásálló legyen a fából faragott madár, s kibírja az évszakok változásait.

A jó kezű, 47 éves asztalos kreativitását dicséri Gyönkön a kitelepítettek emlékműve is. Már a következő feladatára készül: Pincehelyen épít rönkházat, a gerendákat díszítő állatfigurákkal.

A fasas a Kajdacs és Nagydorog közötti út mellett található fatelepnél ölt testet. A vállalkozást működtető Sarok Tibor meséli:

– A közútkezelő emberei kivágtak itt néhány elöregedett nyárfát. Kértem őket, hogy ennek az egynek a törzsét hagyják meg, mert szeretne a barátom valamit alkotni belőle. Látványnak is szép lesz, és ráadásul – szándékaink szerint – felhívja a figyelmet az utak mentén elütött madarakra. Mert azok száma egyre több.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában