újévi baba

2020.01.02. 18:10

Nagy Léna Zoé az idei év első megyei babája

Mauthner Ilona

Fotó: Makovics Kornél

Tolna megyében, az új év első napján, éjszaka két óra negyvenhárom perckor jött a világra az első újszülött Szekszárdon. Nagy Léna Zoé 3450 grammal és 57 centivel született, szülei nagy örömére.

Az édesanya, a 21 éves Nagyné Szenczi Vivien kérdésünkre elmondta, este tíz óra körül sejtette, hogy amit érez, azok bizony a szülési fájdalmak már. A férje egyből hívta a mentőket és Paksról egyenesen a szekszárdi megyei kórház szülészetére szállították a várandós kismamát és az őt kísérő férjét. Több órás vajúdás után éjszaka kettő óra után, közel háromnegyed háromkor megszületett a család második gyermeke, Léna Zoé. A nevet a szülők közösen választották a kicsinek.

Nagy Léna Zoé. Fotó: Makovics Kornél

Az édesanya elmondta, fájdalmas volt a vajúdás, de szerencsére semmilyen komplikáció nem lépett fel és az ügyeletes orvos segítségével simán zajlott a szülés. A fájdalmakat enyhítette, hogy az édesapa is végig a felesége mellett lehetett a szülőszobán, biztatta a kismamát, tartson ki, fogta a kezét, törölgette a homlokát. Az édesanya elmondta, az első gyermekük születésénél egyedül volt, most viszont a férje kérte, ha mód van rá, szeretne végig a felesége mellett lenni.

A szülőszobán egyébként csak Vivien volt aznap éjszaka, így nem volt akadálya annak, hogy a férje mellette legyen végig.

A család első szülött gyermeke már három éves és kisfiú, akit felkészítettek arra, hogy hamarosan kishúga érkezik, és már nagyon várja haza az édesanyját és a testvérét is. Rá egyébként a dédi mamája vigyáz, akire már aznap éjszaka is rábízták a csemetét, amikor a szülők elindultak Szekszárdra.

Borítóképünkön: Nagyné Szenczi Vivien kislányával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában