Határtalanul!

2020.02.25. 15:30

Erdélyi vendégek érkeztek

Szeri Árpád

2020.02.24 Szekszárd. A szekszárdi Garay János Gimnáziumba vendég diákok érkeztek Marosvásárhelyről. Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Erdélyi vendégek érkeztek tegnap a megyeszékhelyre a Határtalanul! program keretében. A Marosvásárhelyi Református Kollégium harminc tanulóját és három tanárát a Szekszárdi Garay János Gimnázium 11. B és 11. D osztálya látta vendégül.

A Benedek Zsolt igazgató vezette küldöttséget Kiss Hedvig és Toronyi Gyöngyi osztályfőnökök és diákjaik fogadták. A határon túli csapat felkereste a Babits Mihály-emlékházat, majd Csuka Luca, Mikóczi Leila és Zsitvai Zsófia garays diákok idegenvezetésével megismerkedett a város nevezetességeivel. A gimnázium dísztermében a küldöttség tiszteletére Nagy Katalin énekelt egy dalt, Kenéz Kata és Takács Kolos a gimnáziumi életbe engedett betekintést. Kasza Dóra és Molnár Eszter a sárközi, Mocsári Nóra a sióagárdi népviseletet mutatta be a vendégeknek.

A délután Pécsre utazó marosvásárhelyiek elmondták, hogy már többször jártak Magyarországon, de Szekszárdon, a Dél-Dunántúlon most voltak első alkalommal. A látogatás folytatásaként májusban a Garay gimnázium diákjai utaznak Marosvásárhelyre.

Borítókép: A marosvásárhelyi vendégek a gimnáziumban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában