Szekszárd

2020.02.19. 09:30

Fenntartaná a kötbért a város gazdasági bizottsága

Tolnai Népújság

Forrás: Shutterstock

Abban az esetben hosszabbítaná meg a szerződést az új uszoda kivitelezőjével a szekszárdi közgyűlés gazdasági bizottsága, amennyiben az önkormányzat fenn tudja tartani a jelenleg körülbelül kétszázötvenmillió forintos kötbért. Bomba Gábor elnök elmondta, hogy a bizottság hétfői megbeszélésén úgy döntöttek, arra tesznek majd a közgyűlésnek javaslatot, hogy ha június 30-hoz képest egy napot is csúszik a kivitelező, akkor érvényesítsék a követelésüket. Azaz, ha július elsejére készül el a vállalkozó, akkor kétszázötvenmillió forint plusz egy napnyi kötbér összege járna Szekszárdnak.

Emellett bankgaranciát is kérnének a minőségre vonatkozóan, így ha később derül ki valamilyen építési hiba, a vállalkozó akkor sem tudna kibújni a felelősség alól. A jelenlegi állapotot statikussal méretnék fel, tőle szakvéleményt kérnének. Ha ezeket a feltételeket a kivitelező nem vállalja, abban az esetben újat kell keresni.

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere szerint a döntés lényegében az egyfős többséggel rendelkező ÉSZ-frakció kezében van. Így nekik kell felelősen szavazniuk a közgyűlésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában