díjátadás

2020.02.24. 20:00

Hivatás és szolgálat is Nagy Józsefnének az ápolói munka

Második alkalommal adták át a Szent Lukács kórházban a Kossuth Zsuzsanna-díjat. Benkő Tímea ápolási igazgató 2018 tavaszán került az egészségügyi intézménybe, és a következő évben alapította meg az elismerést. A díjat idén Nagy Józsefné kapta.

Varga Szilvia

Az Országgyűlés hat évvel ezelőtt nyilvánította Magyarország első országos főápolójának, Kossuth Zsuzsannának a születésnapját, február 19-ét a magyar ápolók napjává. A WHO döntése értelmében 2020 az ápolók és szülésznők éve is, így kiemelt aktualitása volt az idei évben annak, hogy ezt a hivatást méltó módon ismerjék el Dombóváron. A kórház vezetői fontosnak tartják a megbecsülést, elismerést, az ápolói életpálya fejlődésének előmozdítását és az ápolás presztízsének emelését.

Az ünnepségen dr. Kerekes László főigazgató köszöntötte az intézmény dolgozóit. Mint elmondta, az asszisztensek, ápolók, nővérek állnak legközelebb a betegekhez, és amellett, hogy szaktudásukkal az orvosok biztos segítői, a kiszolgáltatott helyzetben lévő betegeknek és hozzátartozóiknak is támaszt nyújtanak. Mindennapi munkájuk során empátiával, bátorítással és türelemmel fordulnak embertársaikhoz. Ezért lényeges, hogy megbecsülésünket kifejezzük, emelte ki a kórház vezetője.

Az idei kitüntetett, Nagy Józsefné 1985 óta dolgozik a szakmában Dombóváron. Tizenhat évig a neurológiai osztályon végezte munkáját, jelenleg a Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályon dolgozik ápolóként. Munkájában szorgalmas, pontos, lelkiismeretes, hatalmas emberi értékekkel bír. Munkatársai bármikor számíthatnak rá. Mély empátia jellemzi, amely még inkább kifejezi, hogy ápolónőnek született.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában