farsang

2020.02.24. 09:30

Maskarát öltött az alpolgármester

Foray Nándor

Fotó: Mártonfai Dénes

Farsangi bált tartott a Szekszárd-Újvárosi Római Katolikus Társaskör a Szent István Házban szombaton este. A jelmezes nyitóműsorban Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere is részt vett. Gyurkovics, a Társaskör világi elnöke a műsor előtt elmondta: komoly hagyományokra tekint vissza a bál, kiemelkedő szerepet tölt be az éves programban. Hozzátette: a nyitótáncot amolyan bátorítónak szánják.

– A vendégeknek nem azt szeretnénk üzenni, hogy „előre”, hanem hogy „utánunk”: bízunk benne, hogy ha elkezdünk táncolni és megadjuk az alaphangulatot, a jelenlévők is jobban mernek bekapcsolódni – mondta.

A rendezvényen jobbára az idősebb korosztály képviseltette magát, a zenei kínálat is ennek megfelelő volt, s így a tánc sem maradt el.

Az elnök köszöntőt is mondott, s ennek keretében a jövőről is beszélt. Március 4-én előadás lesz a borokkal kapcsolatos gondokról, és borversenyt is tartanak. Gyurkovics János úgy véli, kiváló minőségű borokat szoktak hozni erre a megmérettetésre.

– A Társaskör borversenyéről az a hír terjeng a városban, hogy objektív a bírálat. Kívánjuk, hogy minél többen vegyenek részt ezen – mondta.

A Társaskör további programja: március 8-án nőnapi előadás hallható majd a családon belüli erőszakról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában