testvértelepülési megállapodás

2020.02.15. 13:00

Szentesítették az együttműködést

Brunner Mónika

Forrás: Shutterstock

A kisszékelyi önkormányzat a korondi Ízig-vérig Disznótor fesztivál utáni napon, február másodikán ünnepélyesen aláírta a testvértelepülési megállapodását a székelyföldi Atyha községgel. Minderről hivatalos Facebook-oldalukon számoltak be.

A fesztivál másnapján, vasárnap délben , az Atyhai Művelődési Házban kihelyezett tanácsülésen megszavazták a testvértelepülési megállapodás megkötésének szándékát. Kisszékely részéről Pajor Ágnes polgármester, Korond részéről Katona Mihály polgármester, illetve Győrfi József önkormányzati képviselő, atyhai falufelelős látta el kézjegyével az okiratot. Az aláírás után szentmisére mentek, majd visszatérve a kultúrotthonba közös ebéd és mulatság következett.

Pajor Ágnes, Kisszékely polgármestere lapunknak korábban elmondta, szeretnék kihasználni az együttműködés lehetőségeit a kétszáz fős faluval. A mezőgazdaságban mindkét település érdekelt, valamint Atyhán és Korondon sok kézműves van, szívesen fogadnák őket Kisszékelyben táborozni, ahogy a gyerekeket is. Atyha Korondhoz tartozik, ezért az ottani képviselők hozzájárulása is szükséges volt a megállapodáshoz.

A kisszékelyi önkormányzat egy Marosvásárhelyen élő, atyhai kötődésű házaspár, Vinczefi Levente és Vinczefi-László Éva javaslatára vette fel a kapcsolatot a Hargita megyei település vezetőivel, 2018 őszén találkoztak először Atyhán, majd még egy kirándulást tettek náluk. Az atyhaiak a tavalyi kilencedik Kisszékelyi Hagyományőrző Aratónapon voltak a vendégeik.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában