fejlesztés

2020.02.21. 13:00

Új orvosi ügyeleti központ épül Szekszárdon

Tolnai Népújság

Forrás: Beküldött kép

A munkaterület átadásával megkezdődhet a háziorvosi ügyeleti központ építése Szekszárdon az Ybl utcában. Az ezerhétszáz négyzetméteres irodaház földszintjén házi gyermekorvosi rendelőt alakítanak ki külön adminisztrációs helyiséggel, elkülönítővel, egy felnőtt ügyeleti rendelőt fektetővel, orvosi szobával, valamint külön bejárattal rendelkező gyermekügyeleti rendelőt váróval, elkülönítővel.

Szociális blokk is épül a betegek és a személyzet számára akadálymentes mellékhelyiséggel, babakocsi-tárolóval, korszerű várótermekkel. Az emeleten kap helyet a területi védőnői szolgálat több szobával, védőnői tanácsadó helyiséggel, vizsgálóval, kiszolgálóhelyiségekkel.

– A használaton kívüli, városképet rontó ingatlan újrahasznosításával méltóbb körülmények közé kerülnek és magasabb színvonalúvá válnak az egészségügyi szolgáltatások, ugyanakkor az üzemeltetés is gazdaságosabb lesz – jelentette ki Ács Rezső polgármester. Az új orvosi komplexum uniós forrásból és önkormányzati önerőből valósul meg várhatóan egy év alatt.

Borítóképünkön az Ybl utcai munkaterület átadása

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában