jótékonyság

2020.03.01. 09:30

Kisszékely is segíteni akar a bajba jutott családnak

Brunner Mónika

Forrás: Shutterstock

Segítséget kér új testvértelepülésének Kisszékely, miután az alig kétszáz fős Atyhán leégett az egyik család háza. A káreset napokkal azután történt, hogy a két település vezetői aláírták az együttműködési megállapodást.

A Hargita megyei falu hivatalos honlapján található információk alapján tudni lehet, hogy egy háromtagú család otthona vált a lángok martalékává. Szerencsére személyi sérülés nem történt. Mivel a család nem rendelkezett biztosítással, így a házat önerőből és külső segítséggel kellene újjáépíteni. A romok eltakarításában mintegy hatvan ember vett részt. A lakóház mögötti konyhát, gazdasági épületeket, a takarmányt nem érte el a tűz, és a haszonállatok is megmenekültek.

Atyhán nem ez az első nagy tűzeset: 2016-ban, egy villámcsapás következtében leégett a több mint kétszáz éves templom. Akkor példátlan erejű összefogás valósult meg, és a templomot azóta már újjá is építették. A mostani tűzesetben károsult család megsegítéséért Kisszékely önkormányzata hivatalos oldalán közzétette az adománygyűjtéssel kapcsolatos információkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában