Szekszárdon is lesz járványkórház

Több kórházat járványkórházzá alakítanak a koronavírus-járvány miatt – közölte Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár a parlament népjóléti bizottságának keddi ülésén.

MTI

Budapest, 2020. január 22. Horváth Ildikó egészségügyért felelõs államtitkár az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) új Trace 1310 ISQ 7000 HS típusú gázkromatográffal kapcsolt tömegspektrométerének bemutatóján az intézet budapesti laboratóriumában 2020. január 22-én. A berendezés a hamis, ismeretlen eredetû gyógyszerek, illegális készítmények analizálását teszi lehetõvé. MTI/Kovács Attila

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

Horváth Ildikó elmondta, a Kiskunhalason épülő mobil karanténkórház mellett a kiskunhalasi kórház tömbjét is kijelölték erre, továbbá Ajkán, Szekszárdon és Miskolcon lesz ilyen intézmény.

Az államtitkár jelezte: sok „importált” koronavírusos betegre számítanak. Mint mondta, úgy készülnek, hogy Magyarországon is megtörténhet az, ami Ausztriában, ahol egy hét alatt a több tízes esetszámból ezres betegszám lett.

Elmondta azt is, hogy a járványra felkészülés miatt átrendezték az egészségügyi ellátórendszert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában