véradás

2020.03.23. 09:00

Tájékoztató a véradásokról

Az egészségügyi intézményeknek a koronavírus-járvány ideje alatt is folyamatosan szüksége van a vérkészítményekre.

TEOL

Forrás: Shutterstock

Az egészségügyi intézményeknek a koronavírus-járvány ideje alatt is folyamatosan szüksége van a vérkészítményekre, elsődlegesen a sürgősségi ellátáshoz, ezért az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt továbbra is számít az egészséges lakosság segítségére.

Arra kérnek mindenkit, hogy aki egészségesnek érzi magát és a http://www.ovsz.hu/ovsz/veradoknak-szolo-tajekoztatas oldalon elérhető korlátozással nem érintetett, hogy a következő időszakban vegyen részt vagy az Országos Vérellátó Szolgálat intézeteiben vagy a külső helyszíneken meghirdetett véradó eseményeken.

Mind az állandó helyszínek nyitva tartásáról, mind a külső helyszíni véradások helyszínéről és időpontjáról az alábbi elérhetőségeken tájékozódhatnak:

Arra kérik a véradókat, hogy a folyamatos kis létszám biztosítása érdekében – ahol lehet – éljenek az időpontfoglalás lehetőségével!

Időpontfoglalásra szintén a fenti oldalakon van lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában