programok

2020.03.24. 15:30

Tavaszt köszöntő programjuk maradt el először

Brunner Mónika

Forrás: Shutterstock

A gyönki Német Nemzetiségi Egyesület életét a koronavírus-helyzet nagy mértékben befolyásolja. Az egyesület jelentős számú rendezvényt szervezett és valósított meg az elmúlt évek során, amelyeket önerőből, illetve pályázati támogatások segítségével hoztak létre. Erről Kemler Imréné egyesületi elnök adott tájékoztatást. Mint ismertette, a kialakult járványhelyzet miatt az idei március 14-re tervezett Tavaszköszöntő programjuk volt az első ami elmaradt. A későbbi programok szervezését, tervezését felfüggesztették, a meghirdetett Tavaszi kirándulásuk, a Húsvéti készülődés, a Tojásfestés, az áprilisi Hagyományőrző est és a felújítás alatt lévő közösségi házuk átadó ünnepsége elmarad, vagy a programokat, eseményeket később tartják meg.

– Minthogy a járvány időbeli lefolyását nem ismerjük, csak reménykedni tudunk abban, hogy a Hagyományőrző Pünkösdi Fesztivál, a májusi Borkedvelők estje, a Főzőverseny, a június 20-ra tervezett Felvidéki Rockszínház gyönki előadása, a Koccintás, és még számos egyéb rendezvény időben megrendezhető lesz. A napokban kapott legújabb pályázati döntés alapján megvalósítandó nyári nemzetiségi táborunk időpontja is ennek fényében kerül megválasztásra – ismertette Kemler Imréné elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában