stop

2020.04.17. 15:30

Érkező túrázókat küld el Kisszékely

Brunner Mónika

Forrás: Shutterstock

Az önkormányzat arra kéri a túrázni, kikapcsolódni vágyókat, sétáljanak a lakóhelyükön és annak környékén, ne ejtsék útba településüket. A falu vezetése szeretné megvédeni a saját lakóit, megtartani a biztonság­érzetüket. Minderről közleményt adtak ki, amely megtalálható hivatalos Facebook-oldalukon. Ebben arról írnak, hogy a településükön is megnőtt a látogatók száma a jó idő beköszöntével. Érkeznek hozzájuk horgászok, kirándulók, elsősorban a környező településekről, többen lehúzódtak a városokból a hétvégi házakba. A falu közkedvelt helyszíneit, a horgásztavakat, a kiránduló útvonalakat, a kilátót szívesen keresik fel a vendégek, ami súlyos egészségügyi kockázattal jár. A kijárási korlátozás lehetővé teszi a rekreációs célú gyalogos közlekedést, de felhívták a figyelmet, hogy vegyék komolyan a járvány elleni védekezést. Ne sodorják magukat és másokat veszélybe, tartsák be a kijárási korlátozásokat.

A veszélyhelyzet végéig maradjanak otthon, hogy utána minél hamarabb mehessenek Kisszékelybe. Közleményükben szerepel, hogy a koronavírus-járvány terjedésével az ország minden polgárának jelentősen megnőtt a felelőssége, magával, a családjával, de a tágabb környezetével szemben is. A közös felelősségvállalás által talán kisebb veszteséggel lehet túljutni ezen a mindenki számára nehéz időszakon. A tájékoztatás szerint a településen húsvét idején nem volt szükség polgármesteri korlátozó intézkedések bevezetésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában