Hasznos célra fordítják a megmaradt támogatást Nagydorogon

Hanol Erzsébet

Fotó: Beküldött kép

A járványhelyzetben tett intézkedésekről adott tájékoztatót a Nagydorog Tv-ben Borbélyné Töttösi Ágnes, a falu polgármestere. Elmondta, hogy már március közepén felállt egy válságstáb, amelynek névsorát eljuttatták a lakossághoz. Arról is beszélt, hogy az óvodapedagógusok és a foltvarrók vállalták a szájmaszkok készítését, amelyekhez adományként kapták az anyagot. Ezért és a varrásért is háláját fejezte ki a polgármester.

Kitért arra is, hogy a kormányzati intézkedések részeként elvonják az önkormányzatoktól a gépjárműadót, ami Nagydorog esetében 8,5 millió forintos kiesést jelent az idei költségvetéséből. Emiatt meg kell húzni a nadrágszíjat, és kénytelenek voltak visszavonni a civil szervezetek támogatását. Borbélyné Töttösi Ágnes a döntéshozatal előtt egyeztetett az egyesületek vezetőivel, és köszöni a megértésüket. Ugyanakkor ő és a képviselő-testület többi tagja is lemondott három havi tiszteletdíjáról. A polgármesteri bért a szociális bizottság döntése alapján száz rászoruló nagydorogi család között osztják szét egyenlő arányban.

Borbélyné Töttösi Ágnes polgármester Fotó: Beküldött kép

A folyamatban lévő beruházásokról is beszélt a faluvezető. Elmondta, hogy az óvodaudvar felújítása a végéhez közelít, a Bem utca rekonstrukciója elkezdődött és hamarosan a polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítéséhez is hozzálátnak, ami a nyílászárók cseréjével kezdődik. Az idei falunap ugyan elmarad, de az arra kapott nagyobb pénzbeli adományt szeretné jó célra fordítani az önkormányzat. Dr. Vájer Gábor személyében új háziorvosa lett a településnek, aki szolgálati lakást igényelt. A református templom mögötti önkormányzati tulajdonú ikerház egyik felét jelölték ki erre a célra, a felajánlott pénzösszegből pedig elvégzik az épületrész nyílászáróinak cseréjét. A rendezvényeket pedig a jövőben szeretnék bepótolni.

Borbélyné Töttösi Ágnes hozzátette, az élet nem állt meg, zajlik a faluban a közmunka. Fásítanak, bokrokat metszenek, füvet nyírnak, virágosítanak. Helytállásukért nekik is köszönetet mondott a polgármester, zárásként pedig a járványügyi szabályok betartására kérte a lakosságot, hangsúlyozva az egymásra való odafigyelést, összefogást, segítségnyújtást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában