Közeleg az óvodai beíratás határideje

A következő napokban jelezhetik a szülők, hogy melyik óvodába szeretnék beíratni a gyermeküket Pakson. A járványhelyzet azonban némileg ennek rendjén is változtatott. A részletekről Szabó Péter polgármester tartott sajtótájékoztatót.

Hanol Erzsébet

Fotó: Molnár Gyula

– A koronavírus terjedése okán kihirdetett veszélyhelyzet miatt a 2020/2021-es nevelési évre az óvodai beíratás rendje megváltozott – mondta Szabó Péter polgármester a témában tartott sajtótájékoztatóján. Hozzátette, hogy az önkormányzati fenntartású óvodákban április 17-ig lehet elektronikus úton vagy telefonon jelezni a beiratkozási szándékot a választott óvodában. Az elérhetőségek a következők: Paksi Benedek Elek Óvoda, Bosnyák Zoltánné intézményvezető, 75/830-407, [email protected] és Paksi Napsugár Óvoda, Molnár Adrienn intézményvezető, 75/830-167, [email protected].

A jelzést követően az óvoda felveszi a kapcsolatot a szülővel. Azt a gyermeket, akinek szülője, gondviselője április 20-ig nem jelzi beíratási szándékát, a kötelező felvételt biztosító óvodák veszik fel. Az intézmények április 30-ig hoznak döntést a felvételről, amiről írásban értesítik a családot.

Azok a gyerekek óvodakötelesek a 2020/2021-es nevelési évben, akik 2020. augusztus 31-ig betöltik a harmadik életévüket. Amennyiben az óvodaköteles gyermek a családjával éppen külföldön él, az Oktatási Hivatalnál ezt írásban be kell jelenteni.

Szabó Péter felhívta a figyelmet arra, hogy aki nem valamelyik önkormányzati óvodába szeretné beíratni a gyerekét, az a Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnázium Kalkuttai Szent Teréz Tagóvodáját vagy az Aranyhal Waldorf Óvodát választhatja.

A Pécsi Egyházmegye által fenntartott Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnázium Kalkuttai Szent Teréz Tagóvodájába április 8-án és 9-én lehet beíratni a gyermekeket, mindkét napon 8 és 13 óra között. Aki a személyes beíratást választja, annak a szándéknyilatkozat megtétele után egyéni időpontot biztosítanak a beiratkozási napok valamelyikén. A szándéknyilatkozat megtehető e-mailben a [email protected] címen. Az óvodába felvehető az a gyermek is, aki a harmadik életévét a felvételtől számított fél éven belül betölti. A felvételről az óvoda vezetője dönt, majd április 20-ig határozatban értesíti a szülőket.

Az Aranyhal Waldorf Óvodában a 2020/2021-es nevelési évre a jelentkezés határideje április 9. Kérik, hogy a szülők a beíratási szándékot jelezzék az [email protected] e-mail-címen, és elküldik részükre a jelentkezési lapot. A járvány miatt a családok és az intézmény bemutatkozását idén kizárólag online tudják megoldani. Ennek módjáról tájékoztatják a családokat, és egyénileg szerveznek számukra online beszélgetéseket.

Segítik az egészségügyi dolgozókat

A sajtótájékoztatón az egészségügyi és a szociális területen dolgozók munkájának segítése érdekében tett önkormányzati lépésekről is beszélt Szabó Péter. Elmondta, hogy érkeznek számukra az FFP3 maszkok, a környező településekről bejáró szakemberek utaztatását igény esetén biztosítja a Paksi Közlekedési Kft., illetve az önkormányzat napi egyszeri étkezést biztosít számukra azokon a napokon, amikor dolgoznak. Emellett a Prelátus kúriában szeretnének nekik szálláslehetőséget biztosítani, ahol egyszerre tizennégyen férnek el.

Borítóképünkön Szabó Péter polgármester látható

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában