házasságkötés

2020.04.15. 15:30

Postán kérhető a kivonatok pótlása

Brunner Mónika

Forrás: Shutterstock

Amíg a vírus terjedésétől tartani kell, a településen kizárólag két tanú jelenlétében történhet házasságkötés, mert annál nagyobb szertartást a veszélyhelyzet elhárulásáig nem áll módjukban lefolytatni. Minderről az Iregszemcsei Hírhozóban tájékoztatták a lakosságot. Ismertették, hogy anyakönyvi ügyeletet az anyakönyvvezető tart a megadott telefonszámon, azon ügyintézéssel kapcsolatos időpont kérhető. Kizárólag postai úton, vagy ügyfélkapun keresztül kérhetik a lakosok az anyakönyvi kivonatok pótlását, másolatot, minden más anyakönyvi feladat ügyintézésére pedig előzetes, telefonon történt időpontfoglalás alapján van lehetőség.

Mint ismert, a hivatalban csak a telefonos időpontfoglalás esetén tartanak ügyfélfogadást. Kérik a lakosságot, hogy személyes találkozást csak abban az esetben kérjenek, ha az intézni kívánt ügyük érdekében az elengedhetetlen, és nem tűr halasztást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában