maszkok

2020.04.07. 19:10

Szájmaszkokat készít most a foltvarró

Wessely Gábor

Például a postásoknak, például a kereskedelmi dolgozóknak, például az idős­otthon lakóinak. Ide ötvenet, oda nyolcvanat, amoda százharmincat. Ingyen készíti a maszkokat a tolnai Zsinka Jánosné, azokat szolgálva, akik másokat szolgálnak, és azokat segítve, akik rászorulnak.

Naponta harmincat tud megvarrni, egyéb teendői mellett. Fontosnak tartja, hogy könnyen tisztítható, mosható, vasalható legyen a felhasznált anyag. Nem idegen tőle ez a tevékenység, hat éve tagja a helyi foltvarró klubnak, sok időt tölt amúgy is a varrógépe társaságában. Más társasággal sincs gondja, szívesen jár – amikor lehetőség van az összejövetelekre –, a Vándorló szépkorúak néven ismert nyugdíjas egyesület rendezvényeire. (A 2017-ben alapított szervezetben a férje tölti be az elnöki posztot.)

Szájmaszkokat először a saját családtagjai, rokonai számára készített, aztán következtek a szépkorú tagtársak, majd mindazok, akiknek nagy szükségük volt rá, de a gyógyszertárak átmeneti készlethiánya miatt nem jutottak hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában