A nyitás még várat magára, de házhoz viszik a könyveket

Foray Nándor

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Popartic

Egyelőre nem látogatható a Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtár Szekszárdon, közölte Liebhauser János igazgató. Kölcsönözni azért lehet, a házhoz szállítás működik.

A bibliotéka továbbra sem nyithat ki, mivel a veszélyhelyzet vidéki könnyítését lehetővé tevő rendelet nem terjed ki a könyvtárakra. Az újranyitásnak nincs még pontos dátuma, azt a járványügyi helyzetet elemezve a kormány fogja meghatározni. Ezért a szakminisztérium azon dolgozik, hogy az újranyitást szabályozó kormányrendelet kerüljön a Miniszterelnökség és az operatív törzs elé.

Az előzetes tervek szerint a könyvtárak nyitása fokozatosan valósul majd meg. Először a látogatók csak korlátozott számban és időben tartózkodhatnak bent: nem lesz lehetőség számítógép, valamint folyóirat, heti- és napilap használatra. A kölcsönzés fizikailag elkülönül a dokumentumok visszahozásától. A többi olvasói tér megnyitása az egészségügyi helyzet alakulásától függ.

Addig is, a zárvatartás idejére Otthonkönyvtár Mindenkinek szolgáltatásukat ajánlják olvasóik figyelmébe. Szekszárdon hetente egyszer házhoz szállítják a téka katalógusából kért dokumentumokat. A kéréseket az [email protected] címen fogadják.

Egy hónapra összesen maximum tíz darab könyv, illetve CD és DVD, vagy hangoskönyv, valamint folyóirat kölcsönözhető. A visszahozott dokumentumokat egy hétig „karanténban” pihentetik, tájékoztatott a könyvtár igazgatója.

Az Illyés Gyula Megyei Könyvtár nevű Facebook-oldal ugyanakkor folyamatosan frissül. Kézműves ötleteket, kirakós és szókereső játékot, papírszínházas videómeséket, irodalmi videó-felolvasásokat, könyvajánlókat, fotókat és egyéb érdekességeket posztol.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában