A postaládába dobják a maszkot Pincehelyen

Brunner Mónika

Forrás: Shutterstock

Piringer József, Pincehely polgármestere kedden a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében háztartásonként egy száj­maszk kiosztását rendelte el. Az önkormányzatnak nyolcszáz darab áll a rendelkezésére, azokat a napokban dobják be ingyenesen a postaládákba. A maszk újrahasználható, ehhez azonban mosással, vasalással vagy speciális szerrel minden használat után fertőtleníteni kell.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a maszk fel- és levételekor alaposan kezet kell mosni szappannal, a viselése közben kívülről nem szabad megfogni, nem szabad az archoz, szemhez, orrhoz, szájhoz nyúlni, mert a vírus gyakran pont a szennyezett kézről kerül a nyálkahártyára. A maszkot ne húzzák le beszédhez. Egy esetleges orrfújás után azonnal érdemes lecserélni egy sterilre. A maszk viselése bevásárlás közben, közterületeken történő közlekedéskor vagy a másokkal való érintkezés során javasolt. A helyes viselésére és tisztítására vonatkozó szabályokat be kell tartani, mivel önmagában a szájmaszk nem véd meg a vírus ellen.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában