Hagyományaikat nem feledik

2020.05.04. 17:30

A tűzoltók hazánk szolgálatában végzett munkája elismerést érdemel

A Flórián napi ünnepségek ugyan elmaradtak, de a kiemelkedő teljesítményt nyújtókat idén is elismerésben részesítették.

Hanol Erzsébet

A tüzes mesterségek, így a tűzoltók és a kéményseprők védőszentjét, Szent Flóriánt ünnepelték május 4-én, ám a járványhelyzet miatt az ilyenkor szokásos ünnepségek elmaradtak. Dr. Pintér Sándor a tűzoltónap alkalmából kiadott díszparancsban azt írta: „Az Önök elhivatott, nagy szakmai alázattal és tisztességgel, az esküjükben foglaltaknak megfelelően, kiemelkedő színvonalon ellátott, a közrend és a közbiztonság kiegyensúlyozottságának megőrzése, a nemzetgazdaság stabilitásának biztosítása érdekében, Magyarország szolgálatában végzett munkája elismerést érdemel.

Szolgálati feladatai kiemelkedő teljesítéséért a belügyminiszter soron kívül tűzoltó alezredessé léptette elő Vácz János őrnagyot, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Ellenőrzési Szolgálatának szakmai belső ellenőrét. Tűzoltósági tanácsosi címet adományozott Busbach Jenő őrnagynak, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Megyei Főügyleti Osztály ügyeletvezetőjének, valamint a Katasztrófavédelem Önkéntes Támogatásáért Díjat adományozott Doszpod Mariannak, az AM DASzK, Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium főigazgató-helyettesének.

Dr. Góra Zoltán vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, munkakörében végzett kiemelkedő és eredményes munkája elismeréseként soron kívül tűzoltó alezredessé léptette elő Kosztolányi Péter őrnagyot, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Megyei Hatósági Osztály osztályvezetőjét, valamint soron kívül tűzoltó századossá léptette elő Olasz Tamás főhadnagyot, a Paksi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság szolgálatparancsnokát. Pénzjutalomban részesítette Govnik Imre zászlóst, a Dombóvári Hivatásos Tűzoltóparancsnokság szerparancsnokát, Révész Ákos törzsőrmestert, a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltóját, valamint dr. Ress Gábor alezredest, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság humán szolgálatvezetőjét.

Dr. Balázs Gábor ezredes, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója kiemelkedő szakmai tevékenységének elismeréseként igazgatói dicséretben részesítette és ajándéktárgyat adományozott Sólya Zsuzsanna rendvédelmi alkalmazottnak, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság titkárnőjének, Sebestyén Zsolt zázslósnak, a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság, Bonyhádi Katasztrófavédelmi Őrs szerparancsnokának, Lampek Csaba főtörzsőrmesternek, a Paksi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság gépjárművezetőjének, valamint Varga Zoltán főtörzsőrmesternek, a Dombóvári Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltójának.

Szolgálati feladatai kiemelkedő teljesítéséért soron kívül egy fizetési fokozattal előresorolta Czidor Norbert főtörzsőrmestert, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Megyei Műveletirányítási Ügyelet műveletirányítóját, Kelemen István őrmestert, a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság, Bonyhádi Katasztrófavédelmi Őrs megbízott szerparancsnokát, Ábrahám Béla Csaba őrmestert, a Paksi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltóját, valamint Simon Jenő zászlóst, a Dombóvári Hivatásos Tűzoltóparancsnokság különlegesszer-kezelőjét.

Igazgatói köszönet

Dr. Balázs Gábor, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a szervezet honlapján közzétett levelében mondott köszönetet a megyénk biztonságáért dolgozó tűzoltóknak, a hivatásosoknak és az önkénteseknek, a valaha élteknek és a ma is aktívaknak egyaránt. Mint írta, a világméretű járvány ugyan átírta a mindennapokat, a hagyományokat azonban nem feledik, s tűzoltónak lenni a szó legnemesebb értelmében hivatás.

Tűzoltóságainknak köszönhetően Tolna megye évről évre biztonságosabb, az pedig továbbra is cél, hogy egy olyan tűzoltó kultúra valósuljon meg a városokban és a községekben, amely minden korosztály számára közvetíti a hivatás, a társadalmi felelősségvállalás, a közösségi szerepvállalás fontosságát, és lehetőséget adjon az aktív részvételre.

Az igazgató a megyénkben őrzött Flórián emlékhelyeket bemutató kiadvánnyal köszönte meg a megyénkben szolgáló tűzoltók áldozatos munkáját, bízva abban, hogy a továbbiakban is az eddig tanúsított példaértékű összefogással tesznek a lakosság biztonságáért.

Borítóképünk archív felvétel, amely a 2018-as Flórián-napon, egy bemutató alkalmával készült Faddon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában