Betartja a lakosság az előírásokat Varsádon

Brunner Mónika

Varsádon nincs, és nem is volt koronavírus-fertőzött beteg, valamint hatóság által elrendelt karanténban sem volt senki. Erről Andrási Zoltánné polgármester tájékoztatta lapunkat. Elmondta, az elmúlt időszakban a mezőgazdasági programban dolgozó közfoglalkoztatottak közel kétszáz maszkot varrtak mindenkinek, akinek szüksége volt rá, és ez azóta is a feladataik közé tartozik.

A településen egy élelmiszerbolt van, minden lakos betartja az előírásokat, és május 4-e óta maszkban mennek vásárolni. Az újraindult egészségügyi ellátással kapcsolatban hangsúlyozta, hogy falugondnoki és házi gondozó szolgálat áll a lakosság rendelkezésére. A háziorvos továbbra is csak Gyönkön rendel, telefonos egyeztetés után, ha szükséges, a falugondnok a rendelésre el is viszi, majd visszahozza a betegeket, valamint továbbra is segítenek a receptek kiváltásában. A hatvanöt év felettiekre különös gonddal figyelnek, sok idős embernek biztosítanak szociális étkezést.

– Varsád békés kis település, nyugodtak az emberek, mindenki tudomásul veszi a veszélyhelyzetet. Önálló hivatalunk nincsen, a Gyönki Közös Önkormányzati Hivatalhoz tartozunk. A helyben dolgozók minden nap a varsádi hivatalban vannak hétköznap reggel héttől délután négyig, pénteken délután egy óráig. Ha szükséges a személyes ügyintézés, a bejáratnál kézfertőtlenítőt biztosítunk a számukra, de az önkormányzat munkatársain kívül csak egy ember tartózkodhat még a hivatal épületében – tette hozzá Andrási Zoltánné polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában