sajtónyilvános megbeszélés

2020.05.14. 19:10

Egyeztettek a rendelő ügyében a városházán

A szekszárdi Szabó Dezső utcai rendelőről egyeztetett csütörtökön Ács Rezső polgármester, Bomba Gábor, az ÉSZ frakcióvezetője és a megbeszélés kezdeményezője, Zaják Rita.

Budavári Kata

Fotó: Mártonfai Dénes

Abban Ács Rezső polgármester, Bomba Gábor, a közgyűlés ÉSZ frakciójának és gazdasági bizottságának vezetője és Zaják Rita, a szociális bizottság elnöke, az ÉSZ képviselője is egyetértett, hogy szükséges új rendelőt építeni, hiszen az I. Béla gimnáziumnál lévő alkalmatlan két körzet betegeinek fogadására.

Ács Rezső ismertette a nagy port kavart ügy, azaz a Szabó Dezső utcai háziorvosi rendelő építésének előzményeit, és hangsúlyozta, hogy az önkormányzat 2015-től az alapegészségügyi szolgáltatás fejlesztésén dolgozik, ezt a projektet pedig évekbe telt elindítani. Elmondta, hogy a lakók formailag teljesen szabálytalan petíciót nyújtottak be tiltakozásul az építkezés ellen, ráadásul sokkal többen támogatják a beruházást, mint amennyien ellene vannak.

Bomba Gábor szerint az építkezés tőszomszédságában élők érdekeit figyelembe kell venni, ezért hoztak már korábban határozatot arról, hogy meg kell vizsgálni más lehetséges helyszíneket. Emlékeztetett arra, hogy amikor a gazdasági bizottság rábólintott a fejlesztésre, még nem tudott az itt lakók aggályairól. Azt is mondta, hogy ebben az ügyben Ács Rezsőnek a lakókkal kell megállapodásra jutnia, vagy új helyszínt kell keresni.

Zaják Rita két további, szerinte alkalmas területről beszélt. Az egyik a Penny áruház mögött található, a másik az Alisca utcában az Allende utca felett. Zaják Rita szerint utóbbi előnye, hogy valószínűleg a környéken lakók életét hátrányosan nem érintené, ha ide kerülne a rendelő, hátránya, hogy a hely szűk, és utat kellene építeni mintegy harmincmillió forint többletköltséggel.

Ács Rezső szerint több gond is van vele, így például, hogy a területet át kellene minősíteni. Ez pedig időbe telne, akárcsak az átterveztetés, így az építkezésre szánt források veszélybe kerülnének. A további lehetőségeket azonban megvizsgálják.

Borítókép: Zaják Rita, Ács Rezső és Bomba Gábor a mai egyeztetésen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában