Folytatódnak a szakmai vizsgák, ma sokan írásbeliznek

Folytatódnak a szakmai vizsgák a megyében, a leendő virágkötők is megmutatták, mit tudnak. Az élet azonban nem csupa virágillat: többségükre most írásbeli vár.

Foray Nándor

Fotó: Mártonfai Dénes

Eredményes volt a digitális oktatás, a szerdai szociális gondozó és ápoló vizsga lényegében hozta az elvárt eredményeket – összegezte tapasztalatait Koller Tamás, a Kolping Iskola igazgatója. Arról is beszámolt, két csoportra osztották a diákokat, reggel az estisek öten, délután a nappalisok heten mérettettek meg, köztük egy fiú. Pénteken virágkötő és virágkereskedő vizsga zajlott nyolc résztvevővel, két helyszínen. A tornateremben alkottak: szimmetrikus és aszimmetrikus virágtálat, tűzött koszorút élővirágból, kerek és hosszúkás csokrot, továbbá vágott virágokat és vágott zöldeket kellett előkészíteniük. A másik teremben növényfelismerés folyt, mindig csak egy tanuló részvételével. Az írásbeli vizsgájuk ma van. Az esti tagozatos osztályban itt is volt egy férfi. Holnap a parkgondozó és kerti munkások, szerdán az ápolók, pénteken a szakácsok írásbeliznek.

– A Szekszárdi Szakképzési Centrumban május második hetében megkezdődtek a komplex szakmai vizsgák a járványügyi előírások legszigorúbb betartásával – nyilatkozta Gödrei Zoltán kommunikációs előadó. – Iskoláinkban és a jelenlegi helyzetben az a legfontosabb, hogy a vizsgázók és az őket vizsgáztató kollégák maximális biztonságban legyenek. A megmérettetések lebonyolításához szájmaszkot, kesztyűt, valamint fertőtlenítőszert biztosítunk, a tanulók pedig kis csoportokban vizsgáznak.

A Szekszárdi Szakképzési Centrum kilenc iskolájában összesen közel ezer végzős vizsgázik, negyvenöt szakmában. A gyakorlati megmérettetések jelenleg is zökkenőmentesen zajlanak, az azokra történő felkészülés pedig nem okozott problémát. Ma az írásbeli vizsgák is megkezdődnek.

Az AM Dunántúli Agrárszakképző Központ, Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium tanulói közül a közszolgálati ügyintézők május 18-án, a gazdák 19-én, a mezőgazdasági technikusok 20-án, az állategészségügyi technikusok 21-én, a húsipari termékgyártók 22-én, a szőlész-borászok 23-án vizsgáztak, mondta Simonné Szerdai Zsuzsanna intézményvezető. A központi írásbeli pedig ma van. A következő napon mezőgazdasági gépésztechnikusok és a pékek méretnek meg.

Borítóképünkön: Virágkötők szakmai vizsgája Szekszárdon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában