Három számítógépet kapott a Máltai Szeretetszolgálat szekszárdi csoportja

TEOL

Forrás: Beküldött kép

Szekszárd önkormányzata is számtalan forrást vetett be annak érdekében, hogy tompítsa a koronavírus-járvány társadalmi hatásait. Ebben a helyzetben azonban nélkülözhetetlenek voltak azok a cégektől érkező felajánlások, melyek a rászoruló családok digitális oktatásban résztvevő gyerekeinek jelentettek segítséget – mondta Ács Rezső polgármester.

Áprilisban az önkormányzat – a Tarr Kft. közreműködésével – 30 informatikai eszközt nyújtott át civil szervezetek bevonásával a nehéz helyzetben lévő családoknak, májusban a Tolnatáj Televízió 13 gépet ajánlott fel.

Most a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak (MMSZ) juttattak három gépet. A keresztény alapokon nyugvó karitatív szervezet alapítása óta ugyanazon hitvallás szerint dolgozik: a rászorulók megsegítése a céljuk – ismertette Hesz Zoltánné, a szervezet szekszárdi csoportvezetője. Egy gépet egy háromgyermekes családhoz helyeznek ki, kettő pedig a szolgálat Hunyadi utcai irodájába kerül. Mintegy negyven helyi önkéntes fiatallal tartják a kapcsolatot, a két géppel az ő tevékenységi körüket bővítik – jegyezte meg. Ők eddig főleg gyűjtési, osztási munkát végeztek az MMSZ-nél, az eszközöknek köszönhetően bevonják őket a kapcsolattartásba, a szervezeten belüli információáramlásba.

Borítóképünkön Ács Rezső a szeretetszolgálat képviselőivel

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában