fejlesztések

2020.05.14. 13:00

Két héten belül megújul a závodi temető

Budavári Kata

Fotó: Shutterstock illusztráció

Lassan a finisébe ér a temető és ravatalozó felújítása Závodon. László Attila polgármester szerint két héten belül befejezik azt a fejlesztést, amelyre az egységes településkép kialakítását támogató pályázattal szereztek támogatást.

A ravatalozót belül teljesen átalakították, új az elektromos hálózat, és van már mosdó is. A temető északi oldalán szép kerítés készül. Ennek folytatását a továbbiakban valószínűleg önerőből oldja meg az önkormányzat még a nyár folyamán, és a polgármester abban bízik, a település lakói társadalmi munkában részt vállalhatnak ebből a feladatból.

László Attila arról szintén beszámolt, hogy befejeződött a buszmegálló renoválása. A terület állami tulajdon, ezért a település korábban többször kérte a kis nyereg tetős épület rendbetételét vagy átadását az önkormányzatnak. Ez nem történt meg, de a közútkezelő belegyezett abba, hogy a falu saját pénzből elvégezze a felújítást. Az épületben padlót cseréltek, újak a nyílászárók, az önkormányzat megoldotta a vízelvezetést és térköveztetett is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában