Újabb hét kezdődött tizenhét igazolt fertőzöttel

TEOL

Rózsaszentmárton, 2020. május 13. Férfi garatnyálkahártyájáról vesz mintát a Debreceni Egyetem szakembere a koronavírusteszthez az intézmény egyik mintavételi pontján, a rózsaszentmártoni Kövirózsa Egészségházban 2020. május 13-án. A koronavírus-szûrõprogramban a Semmelweis, a debreceni, a szegedi és a pécsi egyetem vesz rész. A programba 17 ezer 780 embert hívtak meg véletlenszerûen kiválasztva. Õk életkorra, nemre és regionálisan is reprezentálják a magyar társadalmat. MTI/Komka Péter

Forrás: MTI

Fotó: illusztráció

Közel három hete nem változott megyénkben a járvány kezdete óta regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma a koronavirus.gov.hu kormányzati portál hivatalos adatai szerint (az utolsó eltérés dátuma: április 29.). Sőt, a Dél-Dunantúl régió egészét tekintve (Baranya, Somogy és Tolna megye), több mint két hete nincs új igazolt beteg.

A másik két szomszédos megye közül Fejérben (359) vannak új nyilvántartott esetek: három új vírusgazdát azonosítottak, Bács-Kiskunban (24) nincs változás tegnaphoz képest.

Országos szinten 3535 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 11 idős, krónikus beteg. Ezzel 462 főre emelkedett az elhunytak száma, 1400-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

Az aktív fertőzöttek száma 1673 fő, ebből 734 vidéki a hétfő reggeli adatok szerint. Arról továbbra sincs információnk, hogy Tolnában mennyi a jelenleg is betegek száma, mint ahogy arról sem, hogy volt-e haláleset. Mivel 19 napja nem változott a számuk, könnyen lehet, hogy a betegek jó része már fel is gyógyult megyénkben. Legutóbbi értesüléseink a témában is ezt támasztják alá.

Százezer főre Budapesten 96, Fejér megyében 86, Zalában 84, Komárom-Esztergomban 66, Pest megyében 37, Csongrádban 29, Tolnában 8 igazolt fertőzött jut (egész számra kerekített értékek). Az országos átlag: 36,2.

Borítókép: Koronavírus-szűrés Heves megyében, május 13-án

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában