szüreti napok

2020.06.11. 20:00

Egyelőre kérdés, lesz-e Szüreti Napok

A Szekszárdi Szüreti Napokról kérdezte Ács Rezső a szekszárdiakat. Több százan osztották meg véleményüket a polgármesterrel, a többség a korábbi években megszokott színvonalú rendezvényt szeretne.

Budavári Kata

Fotó: Makovics Kornél

A rendkívüli jogrend június 20-án várhatóan véget ér, így a Szekszárdi Szüreti Napok megrendezésével kapcsolatos végleges döntést a közgyűlésnek és a többségi ÉSZ frakciónak kell meghoznia – mondta Ács Rezső. A polgármester csütörtökön tartott sajtótájékoztatót, és elmondta, idén nagyon sok a bizonytalanság. Az is kérdés, hogy ősszel lehet-e egyáltalán nagy tömegeket vonzó rendezvényt tartani. A négynapos eseménysorozaton évente hetven-nyolcvanezer látogató vesz részt, a tavalyi szüreti napok hetvenmillió forintba került, amely összegnek jelentős része volt szponzoráció.

Ács Rezső beszélt arról, hogy Bomba Gábor, az ÉSZ frakcióvezetője legfrissebb rádió nyilatkozatában azt mondta, hogy tárgyalnak egy lehetséges támogatóval, aki negyvenmillió forinttal segítené a rendezvényt. A polgármester ezzel kapcsolatban kételyének adott hangot, és emlékeztetett, hogy a korábban az ÉSZ kétmilliárdos támogatást hozott volna a városnak, ám ebből egyelőre semmi sem mutatkozik.

A városvezető a Szüreti Napokkal kapcsolatban kíváncsi volt a szekszárdiak véleményére, és megkérdezte az itt élőket, hogy szeretnének-e fesztivált, és ha igen, akkor milyen volumenűt. Tizenkilencezer lakoshoz juthatott el a kérdés, több százan válaszoltak a közösségi oldalon, e-mailben, illetve személyesen.

Harmincnégy százalék mondta azt, hogy legyen Szüreti Napok, de a korábbiaknál kisebb, egy színpaddal, borudvarral. Harminchét százalék a hagyományos rendezvényt szeretné, a szokott magas nívón. Huszonhárom százalék szerint el kellene maradnia az idei fesztiválnak, és voltak, akik mást javasoltak, így azt, hogy más néven fusson az idei szüreti esemény azért, hogy a Szüreti Napok nimbusza megmaradjon. Ács Rezső kérdésünkre elmondta, ő azt szeretné, amit a város lakói.

Döntés leghamarabb a június végi közgyűlésen várható. Szerdán a borászok is állást foglaltak a kérdésben, döntésüket pénteken hozzák nyilvánosságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában