ballagás

2020.06.12. 20:00

Elballagtak a szekszárdi nyolcadikosok

Van ahol már ma elballagtak, és van, ahol holnap vesznek búcsút az intézménytől a nyolcadikosok. A diákok érzései vegyesek. Egyszerre boldogok és egyszerre szomorúak, hiszen életük egy fontos szakasza zárul le most.

Foray Nándor

2020.06.12 Szekszárd, Szekszárdon a Dienes Valéria Álltalános Iskolában ballagást tartottak. A szülőknek az iskolán kívül kellett várakozni. A ballagáson csak a ballagó diákok vehettek részt. Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Már ma elbúcsúztak a szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola nyolcadikosai. Prischetzkyné Márkus Emőke igazgatónő elmondta, a három végzős osztály együtt ballagott. A szülők nem mehettek be, de a ceremóniát a kihangosításnak köszönhetően az épület előtt nyomon követhették. Polyák Patrícia is a ballagók között volta. Azt mondta, fontos mérföldkő ez az életében, egyszerre boldog és szomorú. Hiányozni fog neki az a közösség, ami nyolc évig része volt a mindennapjainak, nemcsak az osztálytársak, a tanárok is. A szellemiséget, amit útravalóul kapott az itt töltött évek alatt magával viszi a bonyhádi Perczel Mór Szakképző Iskolába, ahol szeptembertől tanulni fog. Annyit azért elárult, az év végi bizonyítványával nem teljesen elégedett.

A Garay János Általános Iskolában holnap, a belső udvaron – rossz idő esetén a tornateremben – búcsúznak a diákok az intézménytől és egymástól, számolt be Pekari Bernadett igazgató. Hozzátette, minden higiénés és egyéb óvintézkedést betartanak. A két nyolcadik osztályt, a három, műsorban szereplő hetedikes tanulót és a búcsúztató pedagógusokat várják. A szülőket nem engedhetik be, de nem szeretnék teljesen megfosztani őket attól, hogy részesei lehessenek ennek a fontos ünnepnek, ezért két stáb érkezik, akik közreműködésével szerdáig elkészül egy videófilm, ami az iskola honlapján elérhető lesz. Ezen felül videóüzeneteket is készítenek, hogy a rendkívüli helyzetben is méltó módon köszönhessenek el a ballagóktól.

A tanév hivatalosan június tizenötödikéig tart

Az általunk megkérdezett intézményvezetők elmondták, a tanév hivatalosan június 15-ig tart. Ez azt jelenti, hogy felügyeletet, felzárkóztatást és képességfejlesztést még hétfőn is biztosítanak a diákok számára, házi feladat és számonkérés azonban már nem lesz. A szülők elmondása alapján a tanulók számára már ez a hét is könnyített volt, sok, a vakációra való hangolódást segítő játékos feladatot kaptak a fiatalok.

A bizonyítványosztás a legtöbb intézményben jövő héten lesz. A Dienes iskolában például csütörtökön az alsósok, pénteken a felsősök vehetik át a dokumentumot úgy, hogy az évfolyamok másfél óránként váltják egymást. Az intézményvezető egyenként végigjárja majd az osztályokat, és a legjobb tanulók jutalomkönyvet is kapnak. A klasszikus tanévzáró ünnepélyt viszont nem tartják meg.

Szekszárdon június 16-tól két héten át minden iskola saját tanulói számára biztosítja a felügyeletet. Azt ezt követő időszakban, heti váltásban mindig másik intézményben lesz a nyári napközi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában