Magyar Közút

2020.06.26. 13:00

Legnagyobb feladatuk, hogy megoldják a heves esőzések okozta problémákat

TEOL

Fotó: Mártonfai Dénes

Az elmúlt napokban nagy erőkkel dolgoztak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai Szekszárd közelében a 6-os főúton. A társaság közlése szerint a 131+975-ös és 140-es kilométerszelvények között padkarendezési munkák zajlanak, a felmagasodott padka megszüntetésével a burkolat víztelenítése a cél. Az elmúlt időszak heves esőzései miatt kialakult iszapelöntések megszüntetése, a burkolat takarítása, a vízelvezető rendszerek helyreállítása jelenti a legnagyobb feladatot jelenleg a vállalat számára.

A padkarendezés célja a burkolat vízmentesítése. Fotó: Mártonfai Dénes

A területileg illetékes mérnökségeik ugyanakkor folyamatosan, ütemezetten végzik az alap üzemeltetési és fenntartási feladatokat valamennyi kezelésükben lévő megyei útszakaszon, kiemelten a kátyúzást, a növényzetgondozási munkákat (kaszálás), úttartozék (például jelzőtábla, vezetőoszlop) cseréket, burkolatjel festéseket, táblázásokat. Fenntartási tevékenységük részeként nagyfelületű burkolatjavításokat is végeztek fő- és összekötő utakon, kiegészítő nemespadka építéssel.

A következő két hétben is zajlanak majd jelentősebb, korlátozással járó munkavégzések a megyében. Dunaföldváron portálszerkezet cserét hajtanak végre, Nagyszékelyben burkolatjavítást végeznek, Kétyen és Ozorán padkarendezés, Dombóváron és Kaposszekcsőn pedig padkastabilizáció lesz a feladat, míg Zombán, Kisdorogon és Tevelen iszapeltakarításon dolgoznak majd.

Borítóképünkön: A 6-os számú főúton padkarendezési munkák zajlanak

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában