hőgyész

2020.06.23. 09:30

Megtalálták a tíz hónapos Annácska sírkeresztjét

Brunner Mónika

Miután a hőgyészi önkormányzat az egyházi temetőben ötfős bizottságával átvette a tulajdonukban álló ravatalozót, és egyeztették az átadó leltárt, átadták a ravatalozót az új szolgáltatónak.

A kis Anna keresztje. Keresik a rokonokat (Beküldött kép)

Máté Szabolcs polgármester pedig felhívással fordult a település lakosságához. Arra kérte őket, hogy értesítsék a polgármesteri hivatalt, ha tudomásuk van arról, hogy élnek-e a rokonai a tíz hónapos korában elhunyt kis Götlinger Annának (az első bejegyzések még Rötlinger Annának nevezték, később Götlingerre módosult), akinek letört sírkeresztjét a rozsdásodó halotthűtő mögött találták meg.

Miután a helyszínen fotó és videó dokumentációval rögzítették, amit ott találtak, ezekből a fotókból és videókból a polgármester néhányat meg is osztott hivatalos Facebook-oldalán.

A posztja nagy vihart kavart, sokan megtekintették és kommentálták a település lakói közül. A hozzászólók leginkább a ravatalozó állapotával kapcsolatos megdöbbenésüket fejezték ki. A beérkezett üzenetekben méltatlan, lelketlen állapotnak nevezték, amit ott talált a bizottság.

Többen úgy vélték, hogy nagyon helyes volt a nyilvánosság elé tárni a helyzetet, hiszen ez a leghatásosabb módja a közvélemény hiteles tájékoztatásának. Mások úgy vélték, jó, ha látja a község, hogy milyen volt, és később azt, hogy milyen lett a létesítmény.

Götlinger Anna rokonságával kapcsolatban cikkünk elkészültéig nem érkeztek hozzászólások.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában