körkép

2020.06.11. 10:30

Nemcsak táborok, de iskolai napközi is lesz

Budavári Kata

Fotó: Mártonfai Dénes

Mivel a 2019/2020. tanév végével megszűnik a Comenius Általános Iskola Szekszárdon, nem a fenntartója, azaz a Keresztény Nevelésért Alapítvány biztosítja ezen a nyáron a napközit a szekszárdi általános iskolásoknak. A szervezet ezt az elmúlt csaknem tíz év során igen magas színvonalon tette, és színes programokat kínált.

A város a Szekszárdi Tankerületi Központ igazgatójával és a Szekszárdon működő nagyobb általános iskolák igazgatóival egyeztetve hetenkénti váltásban, mindig más-más iskolában biztosítja a felügyeletet az alsós, különösen indokolt esetben az 5-6. osztályt végzett tanulóknak. Minden intézmény, közöttük a Gyakorló iskola is, két hetet vállalt.

A napközit azok a gyerekek vehetik igénybe, akiknek a szülei munkájuk miatt vagy egyéb, a gyermekvédelmi törvényben meghatározott okból a csemetéjük felügyeletét nem tudják másképp megoldani. A felvigyázásért nem, csupán az étkezésért kell fizetni, a napközi reggel fél nyolctól délután fél ötig tart nyitva. A programokat egyelőre még nem alakították ki az intézmények, de úgy tudjuk, ötletek már vannak. A szokásoknak megfelelően a szünet első két hetében a gyerekek a saját iskolájukban érhetik el ezt az ellátást. A napközit június közepéig lehet igényelni.

A nyári napköziben sem unatkoznak az ifjak (Fotó: Mártonfai Dénes)

Boda Zoltán, a bogyiszlói általános iskola igazgatója arról számolt be, hogy a községben a nyár jelentős részében összefogással biztosítják a gyermekek felügyeletét. De nem csupán ezt, hiszen tartalmas programokat kínálnak az iskolásoknak. Az ötlet Boda Zoltáné, de az önkormányzat és kulturális intézményei, a református egyházközség, a hagyományőrző egyesület és a családsegítő központ is beszállt a szervezésbe. Az első ilyen napközis tábor június 23-án kezdődik. A második hét az iskoláé, eddig ötvenkét gyermek, azaz az ide járók harmadának felügyeletét kérték. Az iskola intézményvezetője szerint a szülőknek kevés a szabadsága, ráadásul kezdődnek az idénymunkák. A felügyelet így viszont július végéig biztosítani tudják. Boda Zoltán arról is beszélt, hogy szívet melengető, hogy az első hívó szóra jelentkeztek a partnerek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában