programok kicsiknek

2020.06.01. 16:00

Zeneszóval ünnepelték a gyermeknapot

Szekszárdon vasárnap három helyszínen is műsort adott a Csurgó zenekar. A csapat a Babits Mihály Kulturális Központ szervezésében, gyermeknap alkalmából lépett újra rendkívül hálás közönsége elé. Pakson ugyanezen apropóból Kovács Gábor muzsikus zenélt.

Foray Nándor

Fotó: Mártonfai Dénes

A csurgósok külön figyeltek arra, hogy a jelenlévők betartsák egymástól a kellő távolságot, ne érintkezzenek egymással a helyszínül szolgáló játszótereken. – Rendhagyó koncert lesz, mert a másfél méter távolságot be kell tartsuk, csak a családok lehetnek egy kupacban – konferált Siklósi Krisztián az Energiaparkban. A családtagok azonban együtt mozoghattak ezeken az interaktív programokon. – Csomó olyan játékot fogunk játszani, amit anyával-apával együtt is lehet – ígérte az énekes.

Azt is elárulta, hogy ugyan szenzációsan jól telt az elmúlt pár hónap, mert együtt lehettek a családjukkal, a koncertek és a közönség, legfőképpen a gyerekek, már nagyon hiányoztak nekik. – Úgyhogy most egy kis ünnepelés lesz a részünkről – fűzte hozzá.

Az első Csurgó-fellépés fél háromkor vette kezdetét az Energiaparkban, de fél kettőre már több tucat ember gyűlt össze a játszótéren, dacolva a hűvös és erős széllel, valamint a szemerkélő esővel. Mire a zenekar felállt, talán kilencven-száz fősre is felduzzadt a főleg családok alkotta közönség. A zenekar négy órakor a Béri Balogh Ádám utcai, fél hatkor pedig a Zöldkert utcai játszótéren adta le ünnepi produkcióját.

Siklósi Krisztián zenekarvezető korábban a Csurgó együttes távlati terveiről is megosztott néhány kulisszatitkot. Nem fogytak ki a gyermeknapi meglepetésekből, egy kedves daluk videóklipje is megjelenik ebből az alkalomból. Továbbá részt vesznek a gyermekzenekarok 2020-as, a tévé által már promotált összefogásában, melyhez olyan nevek fűződnek, mint Levente Péter, Halász Judit vagy Farkasházi Réka. Húsznál is több zenekar szerepel majd az ennek jegyében forgatott klipben, amelyet valószínűleg július közepén mutatnak be.

Pakson sem feledkeztek meg az ünnepeltekről: Kovács Gábor muzsikus végül két helyszínen tartotta meg gyermeknapi minikoncertjét: a Dunakömlődi Faluház előtt és a Táncsics Parkban. A délutáni fellépések a kedvezőtlen időjárás miatt elmaradtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában