A bonyhádi bizottság segíteni szeretne a rászorulóknak

Szeri Árpád

A város polgármestere által létrehozott Veszélyhelyzeti Ideiglenes Bizottság javaslatára a bonyhádi képviselő-testület döntött a veszélyhelyzetre tekintettel nyújtandó települési támogatás bevezetéséről. Kersák Tamás, a Veszélyhelyzeti Ideiglenes Bizottság elnöke lapunknak elmondta, hogy július 20-ig várják azon bonyhádi lakosok jelentkezését, akik a rendeletben meghatározott feltételeknek megfelelnek.

Azaz, a veszélyhelyzet ideje alatt jövedelemszerző tevékenységük tartósan szünetelt, vagy megszűnt; vagy jövedelmük tartósan legalább 30 százalékkal csökkent és mindkét esetben az egy főre jutó jövedelem egyedül élő esetén nem haladja meg a mindenkori legkisebb öregségi nyugdíj 800 százalékát, család esetében nem haladja meg a mindenkori legkisebb öregségi nyugdíj 450 százalékát.

A veszélyhelyzetre tekintettel nyújtandó települési támogatás formái a következők: az önkormányzat által meghatározott szolgáltatónál internet- és televízió-előfizetés 12 hónap időtartamra; önkormányzat által meghatározott hús- és füstölt árut forgalmazó kereskedelmi egységben felhasználható utalvány legfeljebb 50 ezer forint értékben; közüzemi szolgáltatás (ivóvíz- és csatornadíj, valamint távfűtési díj) díjának időszakos átvállalása legfeljebb 50 ezer forint értékben; digitális oktatási eszköz vásárlásához anyagi segítségnyújtás legfeljebb 50 ezer forint értékben (a vásárlást számlával kell igazolni).

Több támogatási forma is igényelhető. A támogatásról és annak mértékéről a Veszélyhelyzeti Ideiglenes Bizottság dönt. A kérelem formanyomtatványa személyesen átvehető a Városháza portáján, avagy IDE kattintva letölthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában