tábor

2020.07.21. 12:30

Gyakran a fél éjszakát is munkával töltötték a résztvevők

Munkatársunktól

Forrás: kozeleti.hu

Hetedik alkalommal kezdődött Pálné Osvad Éva gyöngyfűző népi iparművész vezetésével a Kölesdi Gyöngyfűző tábor, írja a közéleti.hu.

A nyár folyamán három csoportban fognak dolgozni a jelentkezők. Az első táborban tizenegy gyöngyfűző közül hatan többször, öten pedig első alkalommal érkeztek Kölesdre Budapestről, Dunaújvárosból, Ózdról, Püspökhatvanból, Várpalotáról, Sárvárról és Zagyvarékasról.

Az idei első gyöngyfűző tábor résztvevői (Fotó: kozeleti.hu)

A példásan szorgalmas csapat a záró kiállításra hetvenöt munkát sorakoztatott fel, igaz, hogy ennek az volt az ára, hogy gyakran a fél éjszakát is munkával töltöttek. A program szerint modern és népi technikák váltották egymást, így a vezető által tervezett kölesdi csavarintós gallér mellett a gyöngyszövés is szerepelt, ahol nemcsak a szövés technikája, de a szép eldolgozás is a tananyag része volt. Ezek mellett kis csafring, a Dél-Amerikai Saraguró népcsoportból származó gallér és Pálné Osvald Éva által tervezett modern szettek is készültek. A műveket a „Terítés”-nek nevezett házi kiállításon összegezték a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában