hétértékelő

2020.07.20. 20:00

Idén elmaradnak a Szekszárdi Szüreti Napok

Foray Nándor

Fotó: Makovics Kornél

Csötönyi László a szervezőbizottság elnökeként jelentette be, hogy idén elmaradnak a Szekszárdi Szüreti Napok. Erről is beszélt Ács Rezső polgármester hétértékelőjén. A téma kapcsán elmondta, az elmúlt hetekben többször összeült a bizottság, amelyet az Éljen Szekszárd (ÉSZ)-képviselőkből álló többség hozott létre. Meghívtak külsős vendégeket – a Vendéglátó Kerekasztal, a borászat képviselőit – annak érdekében, hogy megbeszéljék az idei, rendkívüli forgatókönyvet. Ács Rezső szerint nem sikerült közös nevezőre jutni. Ma lett volna az utolsó egyeztetés, ezt azonban lemondták. A polgármester úgy véli, ez jól mutatja, hogy a – politikusokból álló – bizottság alkalmatlan volt arra, hogy megszervezze a rendezvényt.

Ács Rezső arról is beszélt, hogy máris megérkezett a lakók első tiltakozó levele a Kölcsey lakótelepre tervezett többszintes parkolóház ellen. Mint ismert, a Zöld Város Program 1,2 milliárdos keretösszeget biztosít városszépítésre, az ÉSZ-frakció által javasolt beruházás azonban elvinné a rendelkezésre álló forrás nagy részét, növelné a légszennyezettséget, ráadásul a környéken élők is elutasítják.

A polgármester a Szekszárdi Vasárnap első, új főszerkesztő által jegyzett száma kapcsán megjegyezte: úgy látszik, a Jobbik átvette a városban a sajtó irányítását. Az új főszerkesztő ugyanis a Magyar Hang című internetes újságtól érkezett. Ács Rezső úgy fogalmazott, helyreigazítana egy szándékos tárgyi tévedést. Ugyanis azt írja az újság, hogy ő hozott egyszemélyi döntést arról, hogy a Babits-központot át kell világítani. Ezzel szemben a felügyelőbizottság döntött így, majd a gazdasági- és városfejlesztési bizottság hagyta jóvá.

Ács Rezső azt is mondta: az elmúlt hónapokban, különösen az év elején még az a vélemény uralkodott az egyfős többséggel bíró frakció keretein belül, hogy a hivatalban nagyon leterheltek a kollégák, különösen a stratégiai osztályon dolgozók, ezért szükség van arra, hogy bizonyos tevékenységeket kiszervezzenek, külsős megbízásokat adjanak. Legutóbb azonban létszámcsökkentést hajtottak végre. Ezzel megfosztva több dolgozót a megélhetésétől. A polgármester szerint a Szekszárdon meghozott személyi döntések kapcsán nemrégiben még ellenzéki városvezetők is meglepetésüknek adtak hangot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában