nemzeti konzultáció

2020.07.09. 17:30

Tolnában a konzultáció ott lesz minden postaládában

A fiatal generációk életében még nem volt példa a mostani világjárványhoz hasonló helyzetre. A nemzeti konzultáció kérdései közt kiemelt téma, hogy a kormány miként kezelte ezt.

Tolnai Népújság

Fotó: Mártonfai Dénes

A nemzeti konzultáció kérdőíveit ugyan még csak ezekben a napokban postázzák megyénkben, de az interneten már napok óta lehetőség van a kormány által feltett kérdések megválaszolására. Zsikó Zoltán, a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központ vezetője, bátaszéki önkormányzati képviselő szintén online módját választotta a kérdőív kitöltésének. Mint mondta, pozitív dolognak tartja, hogy a kormány kíváncsi a lakosság véleményére, és lehetőséget is adnak rá, hogy az emberek kifejezhessék azt. Hozzátette, hogy a mostani nemzeti konzultáció témái – a koronavírus-járvány kezelése, a gazdaság talpra állítása és a migráció – fontos ügyek, amelyek mindenkit érintenek.

Úgy véli, hogy míg a nagyszüleinknek, szüleinknek több komoly kihívással szembe kellett nézniük életük folyamán, addig a fiatal generáció számára eddig nem volt hasonló. A világjárvány azonban ilyen helyzetet teremtett. – Példaértékű ahogy a kormány ezt kezelte, miként a gazdaság helyreállítása érdekében tett intézkedések is. De a kultúra területére szintén igaz ez – tette hozzá Zsikó Zoltán. A migráció kapcsán arról beszélt, hogy a nemzet védelme a tét, és támogatni kell a kormányt abban, hogy megtehessék a szükséges lépéseket.

– Ha valamiről kikérik az ember véleményét, szerintem úgy illik, hogy elmondja, amit gondol. Olyan ez, mint a választáson való részvétel. Ha van lehetőségünk beleszólni, hát tegyük meg. Sokkal célravezetőbbnek tartom ezt, mint mondjuk a közösségi oldalakon való csatározásokat – fogalmazott Appelshoffer Ágnes, Tolna polgármestere a nemzeti konzultáció kapcsán. Mint mondta, a mostani konzultáció szinte valamennyi pontja közvetlenül kapcsolódik a járványhoz. Azt nem tartja szerencsésnek, ha a pandémia elleni védekezés kimondottan szakmai ügyeibe laikusok akarnak beleszólni. A járvánnyal kapcsolatos, az emberek mindennapi életét érintő kérdésekről viszont jó, ha minél több embertől, minél nagyobb merítésből kapnak véleményeket a döntéshozók – vélte a városvezető.

Mészáros Zsanett, a szekszárdi Hotel Merops Mészáros igazgatója lapunknak elmondta, már letöltötte a nemzeti konzultáció kérdéseit az internetről, és várja, mikor postázzák. Szívesen válaszol majd a kérdésekre. – Ezt egy nagyon jó kezdeményezésnek tartom, hiszen kikérik az emberek véleményét, például a koronavírussal kapcsolatban is. Sosem felejtem el, hogy a járvány kezdetekor mennyire megijedtem, hiszen ilyen az életünkben korábban nem fordult elő. Amikor azonban már tudtuk, hogy senki nem beteg körülöttünk, nyugodalmas családi időszak köszöntött ránk, az online oktatásba is belerázódtunk. A munkában sem tétlenkedtünk, felújítottuk az étterem konyháját, és korszerűsítettük a hotelt, így időben ki tudtunk nyitni. Bízom benne, hogy minél előbb meglesz a koronavírus elleni vakcina, mindenesetre a kormány nagyon jól kommunikálta a helyzetet, mindig tudtunk mindent – tette hozzá.

Borítóképünkön: Álló Tibor postás a nemzeti konzultáció kérdőíveit kézbesíti Szekszárdon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában