beruházás

2020.07.13. 09:30

Újabb utcák újulhatnak meg Pakson

Hanol Erzsébet

Fotó: Molnár Gyula

Elkezdődik a Búzavirág utca Zápor és Kölcsey utcák közötti szakaszának felújítása, valamint a Pákolitz utca rekonstrukciója. Az erről szóló szerződést nemrégiben írta alá Szabó Péter polgármester és Szűcs Zoltán, a kivitelező Amalfi Hungária Kft. ügyvezetője.

A városvezető a Paksihirnok.hu-nak elmondta, hogy a Búzavirág utcai munkálatok során aszfaltozzák a több mint nyolcszáz méter hosszú útszakaszt, és ehhez kapcsolódóan megújulnak a járdák és a kapubejárók. Mindez 192 millió forintba kerül. A Pákolitz utca két szakaszban újul meg. Az elsőben százhét méter hosszan aszfaltozzák a meglévő utat, a másodikban pedig ötven méter hosszú teljesen új útpályát építenek. A beruházás értéke 23 millió forint.

Szabó Péter (balra) és Szűcs Zoltán írta alá a szerződést (Fotó: Molnár Gyula)

Mindkét utcában július 13-án, azaz ma kezdik a munkát – tette hozzá Szűcs Zoltán. Elmondta, hogy a Búzavirág utcában az aszfaltozásig igyekeznek biztosítani az utcában lakóknak a folyamatos bejárást. A Pákolitz utcában viszont az új pályaszerkezet építésének idején nem lehet majd közlekedni. Kérik a lakosság türelmét és megértését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában