rendkívüli ülés

2020.08.04. 07:00

Kiemelt támogatást élvez a sport és az egészség Dombóváron

Pénteken a dombóvári képviselő-testület tizenkét napirendi pontot tárgyalt a rendkívüli ülésen. Több pályázathoz kapcsolódó döntést is hoztak, amelyek szükségszerűvé tették a testület összehívását július végén.

Varga Szilvia

Fotó: Varga Szilvia

Az egyik a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Programhoz kapcsolódó támogatási kérelem, amelyet még 2016-ban nyújtott be Dombóvár Város Önkormányzata. A program negyedik ütemében született döntés arról, hogy Dombóváron egy D-típusú, azaz legalább 150 négyzetméter alapterületű sportpark beruházását kezdheti meg a közeljövőben, melynek kialakítása teljes mértékben a kormányzat finanszírozásában fog megtörténni. A korábbi pályázattól eltérően az új városvezetés egy másik helyszínről döntött, ahol a területkialakítás mellett tizenöt sporteszköz telepítését valósíthatja meg. Egyetértett abban a testület, hogy a Szállásréti-tó zöldövezetében kerüljön kialakításra a sportpark, amely minden irányból könnyen megközelíthető, és a jövőben egy igazi szabadidős paradicsommá

válhat az aktív sportolásra vágyók számára.

Döntöttek arról is, hogy a Dombóvári Focisuli Egyesület beruházásához biztosítják azt az önrészt, amely a városban már az ősz folyamán ötre bővülő műfüves pálya karbantartásához kapcsolódik. A Magyar Labdarúgó Szövetség által jóváhagyott sportfejlesztési programjának segítségével egy fűnyíró traktort és a kiegészítő berendezéseit fogja megvásárolni a szervezet, amellyel öt éven keresztül térítésmentesen biztosítja a sportlétesítmények működtetési feladatainak ellátását, a pályák karbantartását.

Szintén az egyesületnek köszönhetően épül a Magyar Labdarúgó Szövetség Országos Pályaépítési Programjának keretein belül a Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában, illetve a Szekszárdi SZC Esterházy Miklós Szakképző Iskolája és Kollégiumában a közeljövőben műfüves pálya.

Egy asztalnál a dombóvári testület. Fontos kérdésekről döntöttek a városi képviselők (Fotó: Varga Szilvia)

Hozzájárult a grémium a Dombóvári Székely Kör kérelméhez, amely szerint két köztér is megújul még az idei évben. A Szent László tér Kertvárosban és a Gyár utca–Kölcsey utca–Bajcsy-Zsilinszky utca kereszteződésében található Trianon emlékmű átépítését, megújítását tervezi a szervezet. Ez utóbbi elképzelést a Dombóvári Trianon Emlékbizottság is támogatja.

Egy korábbi testületi döntésnek köszönhető az a pályázati forrás is, amely szerint egymillió forint támogatásból folytatódik a Gólyavár néven ismert középkori vár régészeti feltárása idén nyáron. A munkálatok hat évvel ezelőtt indultak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában